Claw our way up their system
Repeating simple phrases, someone holy insisted, I want the markings made on my skin to mean something to me again

HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
welcome
we are ancients' haven

Az istenek évszázadok óta békében élnek egymással. Nem volt ez mindig így, mielőtt 1220-ban az Istenek Tanácsa létrejött volna, a görög istenek gyakran piszkálták, csatáztak a skandináv istenekkel, az egyiptomiak próbáltak ebből kimaradni, ám Széth úgy gondolta, hogy remek alkalom átvenni a hatalmat, az összes isten felett. Ebben volt társa is, a csalás istene Loki, valamint Árész, mert az utóbbi kedvelte a vérengzést, az pedig hatalmas pusztítással járt volna, ha a három hatalom egymásnak feszül. Ám az egyiptomi isten türelmetlensége miatt hamarabb mért csapást a tanácskozókra, mint az eltervezett időpont. El is bukott a kísérlete, hogy megöli a Tanács fejeit. Persze, a cinkostársait is bemártotta, Árész büntetése hasonló lett, mint Prométheuszé, csak a háborúmániást a világ leghidegebb pontjához láncolták, Héphaisztosz nagyon élvezte a dolgot. Széthet megfosztották a hatalmától, csupán a halhatatlansága maradt meg, egészen addig, amíg be nem bizonyítja, hogy méltó a visszakapására. A triumvirátusból a legjobban Loki járt, vele nem tettek semmit, egyszerűen nem tudták rábizonyítani, hogy valóban benne lett volna a keze az összeesküvésben. Persze, ez nem azt jelenti, hogy megúszta, lehetséges, a két másik isten bosszút forral ellene. Szerencsére a főistenek megegyeztek abban, hogy hol telepednek le. Szétosztották maguk között a világot, sőt az Alvilágban is sikerült megegyezésre jutni. Azóta a béke tartós, vannak rebellisek, akik próbálják a szárnyukat bontogatni, rendszerint le is törik nekik.
log in
welcome back darling

Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
multikapu
Lépj át egy más énedhez!

Név:

Jelszó:chatbox
at last... drama!

they're here
they are our babies

Jelenleg 4 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég

Reina Moore

A legtöbb felhasználó (44 fő) Pént. Márc. 03 2017, 20:52-kor volt itt.
last posts
did you get one?

Szomb. Feb. 17 2018, 21:15

Pént. Feb. 16 2018, 23:37

Szer. Feb. 14 2018, 22:22

Vendég
Szomb. Feb. 03 2018, 19:47

Kedd Jan. 30 2018, 21:50

Kedd Jan. 30 2018, 20:47

Kedd Jan. 30 2018, 20:37

Kedd Jan. 30 2018, 18:49

Hétf. Jan. 29 2018, 16:24


Share | 
 

 barclay f. fowler

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar

skandináv istenség

⌲ Hozzászólások :
10
⌲ Tartózkodási hely :
ਲ hiding in NY
⌲ Csatlakoztam :
2017. Mar. 07.

TémanyitásTárgy: barclay f. fowler   Szer. Márc. 08 2017, 18:40

barclay f. fowler
Even the much-loved sun is alone if no one can reach it.
Baldr
ismeretlen
skandináv istenség
Oliver Stummvoll
özvegy
biszexuális
canon
Noha Baldr személyéhez köthető a szerelem, béke, megbocsátás, igazságos ítéletek, fény, valamint ártatlanság, konkrétan egyik istenének sem lett megnevezve. Nyáristen; ikerbátyja, Hodr elleni veresége után köszönt be a tél újra és újra.
Jelentősége azonban személyiségéből s karizmájából fakad, kisugárzása isteni alakjában testéből áradó fényként is kietül. Jelenléte pozitív hatással van a körülötte lévők közérzetére, valamint környezetére; halála előfutára volt a Ragnaröknek, annak végén, a jólét beköszöntével pedig ő is visszatért az élők közé.
Édesanyjához, Friggához hasonlóan ő is képes megálmodni a jövőt; egyazon éjjel jelent meg előttük halálának képe, s ennek köszönhetően nyerte el azon adottságát, melyről elhíresült. Az istennő a fagyöngyön kívül mindenkit felesketett, hogy nem árt fiának, ezáltal nincs olyan lény és tárgy, amely képes elpusztítani, csupán az említett növényből készült fegyver okozhatja halálát… bizonyítottan.

I'm a kitten
A víz monoton zúgása szinte összeolvad vérének lüktetésével fülében; mellkasa szaporán süllyed és emelkedik, ahogy tüdeje némi éltető oxigénért küzd a kabint elárasztó pára szinte fullasztó elegyéből. Ezer és ezer feladata lenne, melyeket már a Ragnarök utáni feltámadása után kötelessége lett volna már csak „emberségből” megtenni; a családja tudomására hozni, hogy ismét él és virul, elfoglalnia helyét birodalmában, Breidablikban, s ismét jólétet hozzon népére. Mégis, hogyan is állhatott volna fia elé úgy, hogy édesanyját, aki eldobta magától életét, hogy vele lehessen, maga mögött hagyta az Alvilágban? Hogyan állhatott egyáltalán bárki elé úgy, hogy mikor esélyt kapott arra, újra az élők között járhasson, kudarcot vallott, nem várta mindenki tárt karokkal, volt, ki a holtak birodalmában akarta tudni.
Elmenekült szégyenében, csak hogy még több gyalázat nyomja vállait, fokozatosan egyre lehetetlenebbé téve tényleges visszatérését. Noha jelenlétével valamilyen szinten közreműködött abban, hogy az Újvilág felvirágozzon, semmit sem tud felmutatni, ami felér hálaként feltámadásáért. Önmagát néha már az önzés istenének véli, ez közelebb állt jelenlegi életviteléhez, mint a „mindenki által szeretett” hajdani jelzője. Ha fénye, s örök fiatalsága nem maradt volna vele, talán származásáról is megfeledkezett volna; a megbocsátás istene, de már arra sem képes, hogy saját magát részesítse eme kegyben.
Izmai íjként feszülnek meg, ahogy öklét a hűvös csempének támasztva görnyed előre, majd testét megrázza a sors iróniáján és saját tehetetlenségén való frusztrált kacaj. A létezése csupán egy kegyetlen tréfa, ha nem tudná, hogy önnön végzete játszadozik vele, azt hinné, Loki keze van a dologban. Azonban saját maga a legszánalmasabb, ahogy görcsösen kapaszkodik a semmibe.

Ezüstös árnyalatú selyem hálóköntöse lágyan öleli körbe testét, mégis megborzong, ahogy a fürdő nyomott melegéből kilépve a hűvös emeleti folyosóra macskája üdvözlőn dörgölőzik lábszárához. Óvatosan hajol le, hogy megszeretgesse az állatot, az azonban kitér mozdulata elől, a földszint felé veszi az irányt, hová faképnél hagyott, elárult gazdája jobb elfoglaltság híján követi. A skót lógófülűhöz hasonlóan neki sincs szüksége arra, hogy villanyt kapcsoljon, azonban nem éles szeme segíti, hanem a belőle áradó fény, mely halvány arannyal derengi be környezetét.
Mikor felújíttatta a műemlék besorolású épületet, a kezébe nyomott lakberendezési katalógus lelkesen hirdette a rideg, szürke, fehér és kék kombinációjában rejlő méltóságteljes skandináv eleganciát, hogy az önkéntes száműzetésben élő istenségben feléledjen a patrióta, s azonnal rámarjon a különlegesen kedvezőnek reklámozott ajánlatra; a törtfehér, szürke erezetű laminált padló azonban olybá hat, mintha örökös porréteg lepné be, ugyanakkor a valódi szennyet szinte lehetetlen észrevenni felületén. Igényteleneknek ideális, ő viszont csak az említett hazafias szellem miatt nem volt képes búcsút inteni a burkolatnak, az pedig öntudat nélkül is képes meghálálni létét; a ház urának mezítelen talpai kedvencéhez méltón, nesztelen szelik át rajta otthona helyiségeit, míg a nappaliban utol nem éri az állatot, hogy a szoba közepén lévő széles kanapén egy másik alakot pillanthasson meg.
Megszámlálni se tudja, hány alkalommal futott össze váratlanul háza falain belül a hívatlan, de mindig szívesen látott vendéggel, azonban már meg sem orrol érte; könnyebb volt elfogadni kellemetlen szokását, mint rászoktatnia, hogy legalább egy üzenetet hagyjon mobilján. Laptopja lidércfénye hűvös kék selyemlepelként borítja be arcát, az árnyak kontrasztja márvány bőrén szoborszerűvé teszi arcának eredetileg is művészien metszett vonásait, ő pedig kénytelen megengedni magának pár pillanatnyi szemérmetlen bámulást.
Látogatásának jelen pillanatban különösen örül; tomboló vihar dúl derűs álarca alatt, melyet a maga groteszk módján mindig sikerül csillapítania. Némán lépdel felé, hogy mellé telepedve kifaggathassa, gondjait hallgatva megfeledkezhessen sajátjairól, a monitorra pillantva azonban arcára fagy mosolya, jeges félelem szorongatja mellkasát, hajdanán fagyöngy által felnyársalt szíve kihagy egy ütemet, mintha csak erőt gyűjtene ahhoz, hogy aztán vadul dörömböljön bordáin.
- Ne nézz oda, Mead – inti zaklatottan az apró jószágot, óvón véve karjaiba azt, noha első pillantás után sem kétséges, melyiküknek van nagyobb szüksége a lelki támaszra - a jövevény felé rövid, hajszálvékony nyávogást eleresztő állatnak, vagy gazdájának, ki szinte úgy kapaszkodik belé, mintha az élete múlna rajta.
Hiába minden igyekezete, toleranciája legtöbbször kevésnek bizonyul, ha az egyiptomi démon bizarr hóbortjairól van szó; a saját, meghitt otthona pincéjében teremtett önálló kis Alvilágáról az elgázolt házikedvencek tetemeivel -látott már zs-kategóriás, indián állattemetős horrort, hogy egészséges bizalmatlanság alakuljon ki benne az odahordott dögök iránt-; a filmek, melyeket bármiféle szégyenérzet nélkül bámul a nappalijában, s jómaga barbár származásával is inkább talál kegyetlen kínzásnak, mintsem szenvedélyes együttlétnek, a világból ki tudnák kergetni.
Mégis, valahogy kellemesebb átvészelni a barátja által okozott lelki traumát, mint szembenézni a valós problémáival, melyek szinte háza ajtaján dörömbölnek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar

görög istenség

⌲ Foglalkozás :
♕ President of the United States ♕
⌲ Hozzászólások :
196
⌲ Tartózkodási hely :
♕ Washington D.C. ♕
⌲ Csatlakoztam :
2017. Feb. 12.

TémanyitásTárgy: Re: barclay f. fowler   Kedd Márc. 14 2017, 17:37

elfogadva
welcome to our family
Végre gép előtt rendesen és a jutalmam a csodálatos lapod! Összeszedett, gyönyörű és a francnak tartalak fel amúgy? Ne bujkálj, a családod aggódik érted. Ki az alagsorból.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
barclay f. fowler
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ancients' Haven :: Karakter részleg :: Tagjaink :: Istenek :: skandináv istenek-
Ugrás: