Claw our way up their system
Repeating simple phrases, someone holy insisted, I want the markings made on my skin to mean something to me again

HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
welcome
we are ancients' haven

Az istenek évszázadok óta békében élnek egymással. Nem volt ez mindig így, mielőtt 1220-ban az Istenek Tanácsa létrejött volna, a görög istenek gyakran piszkálták, csatáztak a skandináv istenekkel, az egyiptomiak próbáltak ebből kimaradni, ám Széth úgy gondolta, hogy remek alkalom átvenni a hatalmat, az összes isten felett. Ebben volt társa is, a csalás istene Loki, valamint Árész, mert az utóbbi kedvelte a vérengzést, az pedig hatalmas pusztítással járt volna, ha a három hatalom egymásnak feszül. Ám az egyiptomi isten türelmetlensége miatt hamarabb mért csapást a tanácskozókra, mint az eltervezett időpont. El is bukott a kísérlete, hogy megöli a Tanács fejeit. Persze, a cinkostársait is bemártotta, Árész büntetése hasonló lett, mint Prométheuszé, csak a háborúmániást a világ leghidegebb pontjához láncolták, Héphaisztosz nagyon élvezte a dolgot. Széthet megfosztották a hatalmától, csupán a halhatatlansága maradt meg, egészen addig, amíg be nem bizonyítja, hogy méltó a visszakapására. A triumvirátusból a legjobban Loki járt, vele nem tettek semmit, egyszerűen nem tudták rábizonyítani, hogy valóban benne lett volna a keze az összeesküvésben. Persze, ez nem azt jelenti, hogy megúszta, lehetséges, a két másik isten bosszút forral ellene. Szerencsére a főistenek megegyeztek abban, hogy hol telepednek le. Szétosztották maguk között a világot, sőt az Alvilágban is sikerült megegyezésre jutni. Azóta a béke tartós, vannak rebellisek, akik próbálják a szárnyukat bontogatni, rendszerint le is törik nekik.
log in
welcome back darling

Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
multikapu
Lépj át egy más énedhez!

Név:

Jelszó:chatbox
at last... drama!

they're here
they are our babies

Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Electra East

A legtöbb felhasználó (44 fő) Pént. Márc. 03 2017, 20:52-kor volt itt.
last posts
did you get one?

Yesterday at 23:27

Csüt. Márc. 15 2018, 20:47

Vendég
Pént. Márc. 09 2018, 20:11

Szomb. Márc. 03 2018, 18:22

Szomb. Márc. 03 2018, 18:02

Vendég
Pént. Márc. 02 2018, 22:28

Vendég
Szomb. Feb. 24 2018, 18:23

Szomb. Feb. 17 2018, 21:15

Pént. Feb. 16 2018, 23:37


Share | 
 

 Sztüx

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Vendég
avatar

Vendég


TémanyitásTárgy: Sztüx   Pént. Jún. 23 2017, 19:44

gwendolyn jarsdel

sztüx
A halál csak egy átmenet, radikálisabb változás, mint a pubertás, de nem kell úgy kiborulni miatta.
Sztüx, Gwen
kortalan
görök istenek
Anne Hathaway
bonyolult
heteroszexuális
saját
Az élők és holtak birodalmát elválasztó határfolyó megszemélyesítője, Sztüx(gyűlölt).

Azoknak az isteneknek, akik megszegték a folyó nevére tett esküjüket, inniuk kellett annak vizéből, és ettől kilenc évre elveszítették hangjukat és csak a tizedik esztendőben térhettek vissza az istenek karába, az Olümposzra.

A Sztüxnek csodálatos varázsereje volt – halhatatlanságot adott. Akhilleuszt anyja közvetlenül születése után belemártotta a Sztüx vizébe, így próbálva megvédeni a rá váró végzettől. Ez sebezhetetlenné tette a fiút, a sarkát kivéve, amelynél fogva Thetisz a vízbe tartotta.

useri információk

Ókeanosz és Téthüsz leánya, a legbölcsebb és leghatalmasabb az ókeaniszok között. Az első volt, aki a főisten segítségére sietett a titanomakhia idején családjával. Jutalma az lett, hogy a legszentebb eskü az ő nevét idézi – az istenek a Földre, Égboltra és a Sztüx vizére esküsznek.

Törtetőnek tűnhet, de mindössze csak szereti kényelembe érezni magát és családját. Értük bármire képes, ezért is döntött helyettük, hogy biztosan mindegyikük az új főisten kegyébe kerülhessen. De miért is volt ilyen biztos ez események lezajlásában? A jóslat elhangzása után nem sokkal személyesen kereste fel nagyanját tanácsért. Ő jósolt neki, az előre festett jövő pedig tisztává tette számára a bejárandó utat, nem maradt benne kétely. Egyenest harcba indultak, Zeusznak ajánlotta négy gyermekét, ezzel biztosítva számukra a fényesebb jövőt. A csatában, lévén nem egy harcos isten, inkább csak a háttérben vett részt, jutalma mégis talán a legkiemelkedőbb mind közül. Büszke is rá, mégis, némileg sérti büszkeségét, hogy elrettentő példának használják a Sztüx folyó vízét. Lévén, hogy majdnem egyek a folyóval, számára ereje forrása, lényének valós megtestesülése. A mai napig kérdéses számára, hogy mennyire is ajándék ez a kitüntetés. Nem szereti, ha kihasználják, ezt saját reszortjának tartja. Mégis, elégedetséggel tölti el, ha megbűntetheti a vétkeseket.

Mintha sistergő savval teli gödörbe léptem volna. Csak ötvenszer fájdalmasabb volt. De még így sem jártok elég közel hozzá, hogy elképzeljétek, milyen a Sztüxben úszkálni. Úgy terveztem, hogy igazi hőshöz méltó lassúsággal fogok beleereszkedni. De amint az első hullám a bőrömhöz ért, az izmaim elkocsonyásodtak, és arccal a sodrásba estem.

Élvezte, hogy szembesíthetett másokat a rút valósággal, létük rövidségével, igazi gyengeségeikkel. Jelleme egyenest a folyó feladatával megegyező. Rideg, szívtelen, a rút valósággal szembesítő. Egyedül szülői oldalának köszönhető, hogy rejt magában némi gondoskodást, mégha nem is feltétlen mutatja ki, de a háttérben mindent biztosít a számukra. Viszont, az évezredek során át tartó lelkek szállítása megterhelte.

A Sztüx furcsa tárgyakat sodort magával: törött gyerekjátékokat, szakadt egyetemi diplomákat és hervadt csokrokat. Emberek álmait, amik elvesztek az életükkel együtt.

A Sztüx folyó... Olyan… Szennyezett. Ti emberek ezer éveken át dobáltatok bele mindent, ami csak eszetekbe jutott… soha valóra nem vált reményeket, álmokat, kívánságokat. Ha engem kérdeztek, ez elég felelőtlen hulladék-gazdálkodás.


Látta, érezte mások fájdalmát, ezek pedig befolyásolták. Furcsa érzések lepték el, együttérzés, aggodalom, féltés... Pedig már rég elfeledte ezeket, nem volt rájuk szüksége itt lenn. Ezért is, úgy döntött, hogy kis időre itt hagyja otthonát, az Alvilágot és az emberek közé merészkedik, hogy kitisztuljon a feje. Jó alkalomnak találta arra is, hogy ismét ránézzen rég nem látott gyermekeire. Eredendően rideg természetéből senki nem sejtené, hogy a háttérben milyen odaadással küzd utódjaiért. A mai napig szemmel tartja őket, egyengeti útjaikat és dorgálja az eltévejedetteket. Talán, némi bűntudata is volt, amiért ily' hosszú időre magukra hagyta őket, de örökké nem dédelgethette őket. Mindenki, még az istenek is a saját sorsuk kovácsai, még ha némi előnnyel is rendelkeznek. Hallott is felőle, kósza lelkek suttogásából, hogy mennyit is változott a világ az utolsó alkalom óta, mióta fenn járt.
Vissza az elejére Go down
avatar

görög istenség

⌲ Foglalkozás :
♕ President of the United States ♕
⌲ Hozzászólások :
196
⌲ Tartózkodási hely :
♕ Washington D.C. ♕
⌲ Csatlakoztam :
2017. Feb. 12.

TémanyitásTárgy: Re: Sztüx   Vas. Jún. 25 2017, 13:32

elfogadva
welcome to our family
Mondd anyám, büszke vagy ránk?
Annyira örülök, hogy megérkeztél és elkészültél! Azt is meg kell mondanom, hogy imádtam a lapot,
valahogy az én fejemben is így élt Sztüx. Távollétedben mi, a gyermekeid, magasra törtünk. Uralkodók lettünk. Rengeteg isten felmenője lettél általam...
És utólag is bocsánat, amiért Lüssza beleugrott a folyódba. De irány a foglalók felé, vár rád a szép új világ!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Sztüx
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ancients' Haven :: Kikapcsolódás :: Archivált karakterek és naplók-
Ugrás: