Claw our way up their system
Repeating simple phrases, someone holy insisted, I want the markings made on my skin to mean something to me again

HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
welcome
we are ancients' haven

Az istenek évszázadok óta békében élnek egymással. Nem volt ez mindig így, mielőtt 1220-ban az Istenek Tanácsa létrejött volna, a görög istenek gyakran piszkálták, csatáztak a skandináv istenekkel, az egyiptomiak próbáltak ebből kimaradni, ám Széth úgy gondolta, hogy remek alkalom átvenni a hatalmat, az összes isten felett. Ebben volt társa is, a csalás istene Loki, valamint Árész, mert az utóbbi kedvelte a vérengzést, az pedig hatalmas pusztítással járt volna, ha a három hatalom egymásnak feszül. Ám az egyiptomi isten türelmetlensége miatt hamarabb mért csapást a tanácskozókra, mint az eltervezett időpont. El is bukott a kísérlete, hogy megöli a Tanács fejeit. Persze, a cinkostársait is bemártotta, Árész büntetése hasonló lett, mint Prométheuszé, csak a háborúmániást a világ leghidegebb pontjához láncolták, Héphaisztosz nagyon élvezte a dolgot. Széthet megfosztották a hatalmától, csupán a halhatatlansága maradt meg, egészen addig, amíg be nem bizonyítja, hogy méltó a visszakapására. A triumvirátusból a legjobban Loki járt, vele nem tettek semmit, egyszerűen nem tudták rábizonyítani, hogy valóban benne lett volna a keze az összeesküvésben. Persze, ez nem azt jelenti, hogy megúszta, lehetséges, a két másik isten bosszút forral ellene. Szerencsére a főistenek megegyeztek abban, hogy hol telepednek le. Szétosztották maguk között a világot, sőt az Alvilágban is sikerült megegyezésre jutni. Azóta a béke tartós, vannak rebellisek, akik próbálják a szárnyukat bontogatni, rendszerint le is törik nekik.
log in
welcome back darling

Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
multikapu
Lépj át egy más énedhez!

Név:

Jelszó:chatbox
at last... drama!

they're here
they are our babies

Jelenleg 4 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég

Reina Moore

A legtöbb felhasználó (44 fő) Pént. Márc. 03 2017, 20:52-kor volt itt.
last posts
did you get one?

Szomb. Feb. 17 2018, 21:15

Pént. Feb. 16 2018, 23:37

Szer. Feb. 14 2018, 22:22

Vendég
Szomb. Feb. 03 2018, 19:47

Kedd Jan. 30 2018, 21:50

Kedd Jan. 30 2018, 20:47

Kedd Jan. 30 2018, 20:37

Kedd Jan. 30 2018, 18:49

Hétf. Jan. 29 2018, 16:24


Share | 
 

 Nimfák

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar

görög istenség

⌲ Foglalkozás :
♕ President of the United States ♕
⌲ Hozzászólások :
196
⌲ Tartózkodási hely :
♕ Washington D.C. ♕
⌲ Csatlakoztam :
2017. Feb. 12.

TémanyitásTárgy: Nimfák   Pént. Márc. 03 2017, 17:27

Nimfák
a természet megtestesítői
A nimfák a szépség, a termékenység, a természet alkotó-, és tápláló erőinek megtestesítői. A nimfák különösen szép helyekhez vagy tájakhoz kötődnek; otthonaik a hegyek, völgyek, hűs barlangok, ligetek, fák, patakok és folyók; dús réteken táncolnak, virágos mezőkön pajzánkodnak, mindig jókedvűek.
Ám vannak olyan lények, akik városba merészkedtek, de még így kapcsolódnak ahhoz a természeterőhöz, amihez tartoznak. Tehát egy ókenáisz lehet, hogy tengerbiológus lesz, vagy állatkertben delfingondozó, viszont nagyon széles skálán dolgozhatnak.

Alfajok :
Föld nimfák: ők vigyáznak a völgyekre, legelőkre, rétekre, ligetekre, szurdokokra, hegyekre, kertekre és fákra. A nimfák együtt születnek az általuk őrzött fákkal, és a fa halálakor ők is vele halnak. A fákat bántó halandókat keményen megbüntetik.

- alszeidák (völgyek, berkek, rétek): kézműves, csupa szív, csupa jóság, csupa jókedv teremtmények, akik minden vendéget – legyen az várt, vagy váratlan – szívélyesen fogadnak. Békés, szelíd népek, akik állattenyésztéssel- és kereskedelemmel foglalkoznak. Meggyőző-, és ebből kifolyólag csábítási képességeik nekik a legjobbak.
- napaiák (szurdokok, völgyek): „lovas nomádok” – vagyis lóháton érzik magukat a legjobban, úgy vadásznak, és úgy utaznak, keresnek maguknak új táborhelyet. Imádnak mulatozni, énekelni és zenélni, valamint történeteket, legendákat mesélni a tábortűz mellett. A vendégeket szívesen fogadják, nyitottak, borral-, és étellel kínálják a fáradt vándort. Ők a legjobbak a föld irányításában.
- oreaszok (hegyek, barlangok): többnyire vadászattal foglalkoznak, és nagyszerűek benne. Saját maguk készítik ruháikat, állati bőrökből, és szőrméből, valamint fegyvereiket-, és ékszereiket is. Szívós, tágtűrésű nimfafélék, akik vakmerőek, és nem félnek semmitől sem. Olykor kissé ridegnek tűnhetnek, hiszen a sziklás ormok edzették őket. Kitűnő reflexeik vannak, gyorsak, és erőteljesek.

Vízi nimfák: ők felügyelik a sós-, és édes vizeket, a folyókat, a mocsarakat, a forrásokat, a patakokat, a lápokat és a tavakat. A vízi nimfák léte az általuk felügyelt víz lététől függ. Vagyis, ha a patak, folyó, forrás kiszárad, akkor ők is meghalnak. Aki iszik a Vízi Nimfák vizéből, az minden betegségből kigyógyul.

- heleaszok (lápok, mocsarak): a legtehetségesebb jósok köztük születnek. Házaikat nehéz megközelíteni, és a lápvidéken élő fenevadak miatt cseppet sem veszélytelen. Ha valaki mégis a jövőjére kíváncsi, érdemes vállalnia a kockázatot, mert a heleaszok soha sem tévednek.
- ókeaniszok (leginkább a sós vizek): ők hasonlítanak legjobban a sellőkhöz. Képesek a víz alatt lélegezni, szeretnek énekelni, a part menti köveken sütkérezni - róluk szólnak a kalóznóták (szirének). Énekük elcsábít minden nőt, és férfit egyaránt, de csupán szórakozásként, örömforrásként tekintenek rájuk. Mindaddig nem bántják őket, míg azok nem tesznek kárt a vízben, vagy a parton.
- naiaszok (jellemzően a friss vizek, folyók, források): rejtőzködő, csendes, visszahúzódó faj. Nem szeretnek beleavatkozni az emberek életébe, a legtöbb viszályban igyekeznek semlegesek maradni. Művészek, és imádják a különféle művészeteket. Ők a legtehetségesebb gyógyítók.
- limnadok vagy limnatidák (tavak): A tavak mélyén élnek, képesek kopoltyúval, és tüdővel is lélegezni.

Vannak alvilági nimfák is, a lampadák. Róluk keveset lehet tudni, általában a sötétebb isteneket szolgálják ,segítik. A képességük is hasonló, mint annak az istennek, akit szolgálnak. Tehát, ha Thanatosznak van egy nimfája, akkor az a hölgy képes a halandó/félisten halálát besaccolni.
ismerjétek meg őket
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Nimfák
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ancients' Haven :: Kezdetek :: Alapok :: Fajok-
Ugrás: