Claw our way up their system
Repeating simple phrases, someone holy insisted, I want the markings made on my skin to mean something to me again

HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
welcome
we are ancients' haven

Az istenek évszázadok óta békében élnek egymással. Nem volt ez mindig így, mielőtt 1220-ban az Istenek Tanácsa létrejött volna, a görög istenek gyakran piszkálták, csatáztak a skandináv istenekkel, az egyiptomiak próbáltak ebből kimaradni, ám Széth úgy gondolta, hogy remek alkalom átvenni a hatalmat, az összes isten felett. Ebben volt társa is, a csalás istene Loki, valamint Árész, mert az utóbbi kedvelte a vérengzést, az pedig hatalmas pusztítással járt volna, ha a három hatalom egymásnak feszül. Ám az egyiptomi isten türelmetlensége miatt hamarabb mért csapást a tanácskozókra, mint az eltervezett időpont. El is bukott a kísérlete, hogy megöli a Tanács fejeit. Persze, a cinkostársait is bemártotta, Árész büntetése hasonló lett, mint Prométheuszé, csak a háborúmániást a világ leghidegebb pontjához láncolták, Héphaisztosz nagyon élvezte a dolgot. Széthet megfosztották a hatalmától, csupán a halhatatlansága maradt meg, egészen addig, amíg be nem bizonyítja, hogy méltó a visszakapására. A triumvirátusból a legjobban Loki járt, vele nem tettek semmit, egyszerűen nem tudták rábizonyítani, hogy valóban benne lett volna a keze az összeesküvésben. Persze, ez nem azt jelenti, hogy megúszta, lehetséges, a két másik isten bosszút forral ellene. Szerencsére a főistenek megegyeztek abban, hogy hol telepednek le. Szétosztották maguk között a világot, sőt az Alvilágban is sikerült megegyezésre jutni. Azóta a béke tartós, vannak rebellisek, akik próbálják a szárnyukat bontogatni, rendszerint le is törik nekik.
log in
welcome back darling

Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
multikapu
Lépj át egy más énedhez!

Név:

Jelszó:chatbox
at last... drama!

they're here
they are our babies

Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (44 fő) Pént. Márc. 03 2017, 20:52-kor volt itt.
last posts
did you get one?

Yesterday at 23:27

Csüt. Márc. 15 2018, 20:47

Vendég
Pént. Márc. 09 2018, 20:11

Szomb. Márc. 03 2018, 18:22

Szomb. Márc. 03 2018, 18:02

Vendég
Pént. Márc. 02 2018, 22:28

Vendég
Szomb. Feb. 24 2018, 18:23

Szomb. Feb. 17 2018, 21:15

Pént. Feb. 16 2018, 23:37


Share | 
 

 Past, present, future...

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar

egyiptomi istenség

⌲ Foglalkozás :
New Life Meddőségi Klinika tulajdonosa és főorvosa
⌲ Hozzászólások :
6
⌲ Tartózkodási hely :
New York
⌲ Csatlakoztam :
2017. Oct. 12.

TémanyitásTárgy: Past, present, future...   Pént. Okt. 20 2017, 15:33

Nepthus & Isis
Mért pont New York? Annyi más városba mehettem volna, de mind üres, mind kietlen Oziris nélkül. Fogalmam sincs már, hogy éltem le évezredeket nélküle, kapaszkodva az utolsó selyemszálnyi reménybe, hogy a következő halandó kit méltónak vélek majd enyhülést hoz gyötrődő szívemnek. Mindhiába, egyik halandó bukott el a másik után, a végső vizsgán, és velük együtt én is.
Szívemen minden alkalommal újabb seb keletkezett, ahogy testemet vérző vésett hielogrifa színezte. Az isteneknek feladatuk van, okkal jönnek világra, céllal és amelyikük letér a kijelölt ösvényről annak vezekelnie kell az elkövetett bűnéért. Engem a termékenység képességével alkottak, nem méltó hozzám, hogy önös célokra életeket oltsak ki, olyan életeket melyeket meg kellene védenem. Csekély büntetés így is az a fájdalom mit minden halálkor elszenvedek, hiszen nem csak egy életet oltok ki, de egy egész családfát pusztítok el a kiválasztottam által. Seth te tetted ezt velem, talán nem tudatosan, de éreztem legutóbbi találkozásunkkor hogy elégedett vagy, hogy örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy húgod egyre jobban hasonlít rád. Gyűlölöm magam, gyűlölöm a tettet, a vért mi kezemhez tapad, de egy dolgot sosem fogok bánni egy percig se, hogy nem adtam fel, hogy mindezt Ozirisért tettem és tenni is fogom, míg vissza nem kapom őt. Mindent beáldozok, ha nincs más hát a saját életemet is.
New York… zsúfolt, koszos, emberek lakta nagyváros. Közel s távol sem hasonlít az otthonomra, se a hely se az idő. Az emberek között kihalófélben van a tisztelet, a megbecsülés és a hit. Persze hisznek valami egy istenbe, de senki sem látta még őt, csak emlegeti a fiát aki meghalt a bűneikért. Már Egyiptom sem a régi, ott vagyunk még az emlékekben, a piramisok falain, a kegytárgyakon, a szuveníreken, de már inkább marketingnek használnak fel minket, mint fohászkodjanak, jó termésért vagy bőséges gyermekáldásért. Lassan halványulunk, de nem csak mi, más istenek is így vannak ezzel, csaknem eltűntek a tudatból, és beolvadva az emberek közé élik halhatatlan halandó életüket.
Hugom is ezt az életet választotta mikor Seth után jött ide. Néha hazatér, hisz erőnk itt töredéke csupán a ténylegesnek, de számára Seth a világ, ahogy nekem Oziris, hát véletlen sem vetném szemére hogy így döntött. Hosszú évszázadokig ücsörögtem Karnak falai között, bátyám testét őrizve, saját bánatomba temetkezve, meg sem hallva a hozzám fohászkodókat, végül utánuk jöttem. A család része vagyok, nem vonhatom ki magam létezésükből, még akkor sem, ha talán nem is kíváncsiak rám. Nem vagyunk az az összetartó kis kommuna, akik mindenhova együtt mennek, mindent együtt csinálnak. Testvérek vagyunk, fivérek, nővérek, szeretjük egymást de nem több.
Némán állok a kacskaringós neon betűk fényében. Bent dübörög a zene, a vendégsereg alkoholtól mámorosan élvezi a hedonista lét minden báját. Hathor mennyire élvezné ezt.
A fullasztó feromonoktól, izzadságtól és parfümtől súlyos levegő rátelepszik mindenre. Testek egymásnak feszülnek, a pincérlánykák, és konzumhölgyek mindenre kaphatóak kellő mennyiségű bankó felmutatása esetén. Ohh Nepi biztos hogy ez a neked való hely?
Leülök a pulthoz és a fűzőbe szorított test felém fordul. Arcán némi kérdőjel, de csak magára talál, bár nem biztos hogy a megfelelő szálat vette fel.
-Munka ügyben a hátsó irodába kellett volna menned, de ma mázlid van, a főnök itt jön. – Néz ki mögém, és vele egy időben meg is érzem húgom jelenlétét. Megfordulok és elmosolyodva tárom ki karjaim, hogy keblemre ölelhessem Nepthüst. Érzem magamon a pultoslány tekintetét, talán épp azon kattognak a fogaskerekei hogy ki fia borja lehetek.
-Lavenia – ejtem ki a halandó életében használt nevet. – ezer éve nem láttalak...- enyhe túlzás, csak 800 volt. Magamhoz szorítom és arcom a hajába temetem.
Egy isten érintése még akkor is csodával és megnyugvással tölt el, ha te magad is az vagy. Egymás közelében az idő jelentőségét veszti, csak a most és az itt számít, hogy lássam szemét, mosolyát, hogy halljam amint kimondja nevem, hogy a nővérének nevez, hogy hangsúlyozza mi egy család vagyunk. Kell nekem… szükségem van rá…
630 szó ● My Love will nver die ● Bocsi a késésért!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar

egyiptomi istenség

⌲ Foglalkozás :
Diplomacy, Housewife, Queen of Necropolis...
⌲ Hozzászólások :
12
⌲ Tartózkodási hely :
around my beloved man..
⌲ Csatlakoztam :
2017. Oct. 11.

TémanyitásTárgy: Re: Past, present, future...   Szer. Okt. 25 2017, 18:45

A nyüzsgő éjszakai élet az, ami ebben a városban annyira megkapó. Elszállnak elvek, akaratok és önérzetek, hogy mindenki hajszolja a kielégülést, a szórakozást. Kicsit emlékeztet az ókori görögök időszakára, majd a rómaiakéra. Akkor voltak sokan ennyire felszabadultak, ennyire dekadensek. Mára igen, mára ez a jellemző. A dekadencia. Mit keresek itt kérdezhetné bárki. Szórakozom. Nincs megtiltva, Seth nem ellenőrzi minden megtett lépésemet. Nem mintha szükség lenne rá, nem azért járok el, hogy felszedjek valakit, hogy halandókkal háljak, de azért néha rám is rám fér egy kis szórakozás. És jobb, mint várni és nem tenni semmit. Mint várni és unatkozni. Magas sarkakon, testhez simuló ruhában sétálok a pult felé. Megnéznek, megszólítanának de valami parancsolja a megálljt. Istennő vagyok, még ha itt erőm nem is teljes. Engem tisztelni kell, imádni és kérni. Bár ez itt az Egyesült Államok melynek lakói soha nem a túl magas intelligenciájukról voltak híresek. Fogalmuk sincs kik járnak közöttük. Hány és hány görög isten járja és irányítgatja kedvére városuk utcáit!
Italt rendelek, különös az a tisztelet mellyel a pultosok megtisztelnek. Azaz különös lenne ha először lennék itt, azonban az a helyzet, hogy hasonlítok a tulajdonosra, aki nem jár ide túl sokat. Én pedig maradéktalanul ki is használom ezt. Egy kis ráerősítéssel persze, de mi ebben a bűn? Jaj, majd vesztőhelyre visznek? Ugyanmár! Pezsgőzöm, különösen kedvemre van. Hideg, édes és finom. Elnézve az egymáshoz tapadó testeket, a hangos zenét, egymás névtelen imádatát egyre inkább fogalmazódik bennem egy ötlet, melyre Seth biztos vagyok benne, hogy nemet fog mondani. Mindenben támogatom és mindenben mellette állok, de olykor annyira konok, annyira megingathatatlan, hogy szavalhatnék, érvelhetnék neki a következő évezredig, akkor is nemet mondana. Mert ő Seth. Újra töltött poharammal indulok sétára, mintha valóban az enyém lenne a hely. Mintha valóban tulajdonosként kellene rajta végigtekintenem. Ez az, ez az amit akarok. Valamit, ami az enyém. Ezt, vagy egy gyereket. Egyikhez a drága férjem hozzásegíthetne éppen, de ez olyan dolog közöttünk, melyet nem szívesen emlegetek fel neki. Mindig ott van a mi van ha, a miért nem. És mindig ugyanaz a vége. Veszekszünk és valamelyikünk rövidre zárja. És mindig így történik. Átverhetném, persze. Nő vagyok, legtöbbször nő dönt arról, hogy akar-e gyereket vagy sem, de soha nem tenném ezt vele. Annál jobban tisztelem és jobban is szeretem. Vele vagyok teljes, már régóta. És nem akarom elengedni.
Egy energia áramlik felém, mely édes és annyira nagyon ismerős. Az emberek ellépnek előttem és megcsodálhatom nővérem sziluettjét. Drága Ízisz, majdnem egy évezrede nem láttalak. Lelkemet teherként nyomja a titok. Annak titka, amiért ilyen fájdalom lakik a szemeidben. Soha nem mondtam el. Soha nem akartam elmondani mi volt az oka Seth tettének. Hogy férjed és én mit tettünk, akkor egyszer. Talán sosem bocsátanál meg nekem. Ozirisz más kérdés, ő a lényed része. És tudom, szerelmetek legalább olyan mély mint a miénk. Vajon hinnél nekem ha azt mondanám, csak megvigasztalt? Úgy, ahogyan és amennyire tudott? Hinnél ha azt mondanám, őszintén sajnálom amiért a férjem azt tette, amit? Nem ismertem Seth dühének mélységét. Sosem hittem, hogy ilyen válasz fog születni részéről. És Anubisz, ó a drága fiam! Te nevelted fel húgom, mert érezted, hogy baj van, baj közeleg. Nem lehetek neked elég hálás azért, mert ő élhet. Hogy apja, vagy nagybátyja haragja nem sújtott le rá is. Gyakran feltettem a kérdést, vajon a fiú is erre a sorsra jutott volna mint Ozirisz, annak dacára, hogy belőlem van, az én vérem? Nem tudom. Fogalmam sincs.
Kitárt karod látva, széles mosollyal ölellek meg. Drága nővérem! Mennyire jó érintésed érezni, hajad illatát magamba szívni. Eltelni jelenléteddel, visszarepülni az időben oda, ahol még mi négyen szoros egységet alkottunk, igazi testvérekként. Én ma is szeretlek, szerettelek mindig is. De titkom az én lelkem is nyomja, hisz soha nem lehetek veled teljesen őszinte.
- Abigail.. - lehelem halandó nevedet füledbe, boldogan. - Még csak 800 drága nővérem! - engedem el nevetve, majd lassú pillantásokkal mérem végig. Jól néz ki, meg kell hagyni. De tekintetében ott lakik több emberöltő fájdalma. Férjének, bátyjának hiánya. - Pezsgőt drágám? Ezt meg kell ünnepelni! Mit keresel itt? - nézek rá, majd újra füléhez hajolok - Vigyázz szavaidra. Azt hiszik csak, hogy én vagyok a főnökük. Én pedig kihasználom. - vallom be, ezen nincs mit szégyellni. Öreg isten nem holt isten. Esetemben nem holt istennő. Nagyon is élek. És élni is akarok, kiaknázva ennek a dekadens világnak minden cseppjét, hogy megismerhessek, felfedezhessek mindent. Kisimítom egyik tincsét a szeméből.
- Talán történt valami? - kérdezem aggodalmas hangszínnel, bár nem tudom mi lehetne az, ami miatt ténylegesen aggódnom kellene. Tudom miben ténykedik. Vissza akarja hozni Oziriszt. De mit jelentene az rám nézve, Sethre és rám nézve? Kibukna az igazság?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Past, present, future...
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ancients' Haven :: Amerika :: New York :: Belváros-
Ugrás: