Claw our way up their system
Repeating simple phrases, someone holy insisted, I want the markings made on my skin to mean something to me again

HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
welcome
we are ancients' haven

Az istenek évszázadok óta békében élnek egymással. Nem volt ez mindig így, mielőtt 1220-ban az Istenek Tanácsa létrejött volna, a görög istenek gyakran piszkálták, csatáztak a skandináv istenekkel, az egyiptomiak próbáltak ebből kimaradni, ám Széth úgy gondolta, hogy remek alkalom átvenni a hatalmat, az összes isten felett. Ebben volt társa is, a csalás istene Loki, valamint Árész, mert az utóbbi kedvelte a vérengzést, az pedig hatalmas pusztítással járt volna, ha a három hatalom egymásnak feszül. Ám az egyiptomi isten türelmetlensége miatt hamarabb mért csapást a tanácskozókra, mint az eltervezett időpont. El is bukott a kísérlete, hogy megöli a Tanács fejeit. Persze, a cinkostársait is bemártotta, Árész büntetése hasonló lett, mint Prométheuszé, csak a háborúmániást a világ leghidegebb pontjához láncolták, Héphaisztosz nagyon élvezte a dolgot. Széthet megfosztották a hatalmától, csupán a halhatatlansága maradt meg, egészen addig, amíg be nem bizonyítja, hogy méltó a visszakapására. A triumvirátusból a legjobban Loki járt, vele nem tettek semmit, egyszerűen nem tudták rábizonyítani, hogy valóban benne lett volna a keze az összeesküvésben. Persze, ez nem azt jelenti, hogy megúszta, lehetséges, a két másik isten bosszút forral ellene. Szerencsére a főistenek megegyeztek abban, hogy hol telepednek le. Szétosztották maguk között a világot, sőt az Alvilágban is sikerült megegyezésre jutni. Azóta a béke tartós, vannak rebellisek, akik próbálják a szárnyukat bontogatni, rendszerint le is törik nekik.
log in
welcome back darling

Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
multikapu
Lépj át egy más énedhez!

Név:

Jelszó:chatbox
at last... drama!

they're here
they are our babies

Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (44 fő) Pént. Márc. 03 2017, 20:52-kor volt itt.
last posts
did you get one?

Szomb. Feb. 17 2018, 21:15

Pént. Feb. 16 2018, 23:37

Szer. Feb. 14 2018, 22:22

Vendég
Szomb. Feb. 03 2018, 19:47

Kedd Jan. 30 2018, 21:50

Kedd Jan. 30 2018, 20:47

Kedd Jan. 30 2018, 20:37

Kedd Jan. 30 2018, 18:49

Hétf. Jan. 29 2018, 16:24


Share | 
 

 Arethusa

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

⌲ Foglalkozás :
nem alacsonyodom le ilyen emberi szintre
⌲ Hozzászólások :
7
⌲ Tartózkodási hely :
források környékén
⌲ Csatlakoztam :
2017. Oct. 29.

TémanyitásTárgy: Arethusa   Vas. Okt. 29 2017, 17:21

Arabella Headspring
A szerelem lényege, hogy történjen meg veled. Ha nem történt meg, nem is volt szerelem. Az volt szerelem, ami elől nem tudtál megmenekülni.
Arethusza
régi idők gyermeke vagyok
Nimfák
Madelaine Petsch
Bonyolult
Aszexuális
keresett-saját
Arethusza a nevem,  „patakzó” görög mitológiai alak, néreisz, Artemisz kísérője. Ortügia szigetére menekültem kérőm, Alpheiosz folyamisten szerelmi ostroma elől, majd Artemisz segítségét kértem, aki ott forrássá változtatott. Alpheiosz maga is folyammá alakult és a föld mélyebb rétegein, a tenger alatt átfolyva a szigeten utolért engemet, így vizeink egyesültek. Más források szerint a boldogság kertjében Héra aranyalmáinak egyik  őrzője, egy heszperisz vagyok. Mindkét név engem illet, csak a bolond emberek találtak kettőnek számolni engem.

Annyi monda lengi körbe a régi idők homályát, de ne aggódj, egyet biztosan megjegyezhetsz: nimfa vagyok, a szépség, a termékenység, a természet alkotó és tápláló erőinek megtestesítője. Istenek, istennők kísérője, én magam Artemisz vadásznője vagyok és neki köszönhetően erősen kötődöm a forrásokhoz. Örökké fiatal, szépségem nem hervad el.

useri információk
Régen még sokkal egyszerűbb volt minden. Az emberek hittek bennünk, nem kellett rejtőznünk, elbújnunk előlük. Megtiszteltetésnek vették társaságunk, örültek nekünk. A mai emberek meg tagadják létezésünket. Az istenek is rég visszavonultak templomaikból, sőt. Alászálltak és köztük élnek! Micsoda dolog... Ha tehetném, megtagadnám hűségem Artemisz felé, nem akarok olyan istent szolgálni, aki emberek közé süllyed... Mégis, ha megtagadnám szolgálatomat, vissza kellene térnem Alpheiosz mellé. Elvégre, a semmiért ő sem tartana maga mellett. Akkor pedig inkább az emberek, mintsem az a bolond folyamisten! Így is kénytelen-kelletlen összefutok vele, ilyenkor pedig évtizedes bújklás, forrásról forrásra való költözés után hagy csak nekem békét. Anno még jó ötletnek tűnt, hogy forrás alakjában meneküljek meg tőle, de hogy nem gondolhattam arra, hogy mint folyamisten, képes lesz utánam jönni... Bolond ifjúság, így ennyi idő után már túl könnyű bölcsnek lennem. Mégis, egy percét sem bánom döntésemnek, Artemisz védelme elég szabadságot nyújt ez ellen a bolond házasság ellen. Házasság? A franc se tudja minek nevezze ezt az istenek nimfája! Viszont hiába láncolta erőszakkal magához a forrás alakomat, nem kaphat meg, míg az emberek között járok. Hosszú ideig ezt könnyen kivitelezhettem, csak ne változtak volna meg ennyire az emberek! Először megtagadtak minket, majd elpusztították otthonainkat: a réteket, folyókat, forrásokat... És ezt megbocsájtották nekik az istenek! De nem haragudhatok rájuk, ők vezetnek minket. Mégis, a düh, mint kandallóban a tűz lobog bennem. Már nem megyek emberek közé, elvesztettem azt a bolondos lényemet, aki évezredekkel ezelőtt voltam. Nem táncolhatunk és énekelhetünk a réteken, nem játszadozhatunk nappalt s éjszakát kitéve. Ahogy az emberek elfordultak tőlünk, úgy én is tőlük. Egyedül az Artemisz adta feladatokkal vagyok hajlandó foglalkozni, az ő társaságának élek és a megmaradt forrásaimat felügyelem. Ha bármely ember is megközelíti őket, elűzöm onnét. Nem vagyok rest bántani sem őket, eleget vettek már el az otthonainkból, nem vagyok hajlandó többről lemondani az érdekükben! Ha már az istenek nem tesznek semmit a pusztításuk ellen, én majd megfékezem ezeket a bolondokat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar

görög istenség

⌲ Foglalkozás :
∿ FLOTUS ∿
⌲ Hozzászólások :
161
⌲ Tartózkodási hely :
∿ Washington D.C. ∿
⌲ Csatlakoztam :
2017. Feb. 13.

TémanyitásTárgy: Re: Arethusa   Vas. Okt. 29 2017, 20:35

elfogadva
welcome to our family
Hehh..Arrogáns kis nimfa vagy, az biztos. De Artemisz egyik vadásznője vagy, mást nem is várhatunk el tőled. Azért remélem nem fontolod, hogy elszakadsz tőle, akkor halott vagy, az meg nem lenne jó, szerintem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Arethusa
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ancients' Haven :: Karakter részleg :: Tagjaink :: nimfák-
Ugrás: