War, war never changes
Between the waves of the raging sea, echoes of warcries and battle hymns, we march once again into the fray

HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
welcome
we are ancients' haven

Régestelen rég történt ez, három isten úgy döntött leigáznak mindenkit, mi több egymást is. De erre még nem került sor. Odin fiatal volt, és becsvágyó, Zeusz éppen akkor nyerte meg a Titánok Harcát, duzzadt benne a harci szellem, s volt Ré. A kakukktojás. Ő nem akart háborút, viszont az övéit előtérbe helyezve, és hogy ne essen bajuk belement a triumvirátusba. Leigáztak minden más isteneket, akik ellenszegültek kegyetlenül kivégezték, vagy a Tartarosz mélyére száműzték őket, aminek a vezetője nem igazán örül, viszont nem tudott ellenük tenni semmit. Beletörődött a sorsába, végzi a dolgát a mai napig. Így maradtak fent a görögök, a skandinávok, és az egyiptomiak, vértengert hagyva maguk után. Illetve a skandináv isteneknek megvolt a saját bajuk a Ragnarök, ami szintén sok halállal zárult, utána pedig feltámadtak, s folytatták dolgaikat. Ezáltal óvatosabbak lettek, nem keresték a bajt. Egészen mostanáig. Kivételes bajkeverők mindenhol akadnak. 2018-ban járunk, Japán egyik kietlen szigetén, három alak ácsorog a sötétben, az esőben, ami őket nem éri. Újabb triumvirátus született, ám nem a békéért, harcolni akarnak, lelökni a trónról az eddigi főisteneket, pusztulást, káoszt akarnak látni. Amiben a közelgő veszély szintén az ő oldalukat erősíti, Jörmungandr az óriáskígyó felébredt hosszú álmából, testvére Fenrir pedig fel akarja falni a Napot…
log in
welcome back darling

Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
multikapu
Lépj át egy más énedhez!

Név:

Jelszó:chatbox
at last... drama!

they're here
they are our babies

Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (44 fő) Pént. Márc. 03 2017, 20:52-kor volt itt.
last posts
did you get one?

Yesterday at 22:32

Yesterday at 20:18

Yesterday at 11:30

Yesterday at 00:23

Yesterday at 00:09

Szomb. Jan. 19 2019, 19:51

Szomb. Jan. 19 2019, 17:29

Szomb. Jan. 19 2019, 13:38


Share | 
 

 Neda Bousaid

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar

egyiptomi istenség

⌲ Foglalkozás :
☥ Medjay - haditudósító ☥
⌲ Hozzászólások :
28
⌲ Csatlakoztam :
2018. Apr. 03.

TémanyitásTárgy: Neda Bousaid   Kedd Ápr. 03 2018, 18:30

Neda Bousaid
Te azt feleled, idegen vagyok nyugatról és te engem keresel...
Alexandriai Sitra
2000+
Egyiptomi istennő
Gemma Arterton
szerelmes egy démonba
Hetero
keresett/saját
Thot és Maat másodszülöttje, medjay. Tehát ha a képébe próbálsz hazudni, az egy nagyon hülye ötlet, mert ha fontos ügyről van szó, akkor a mai napig a fáraója nevét az ajkára véve mártja beléd a pengéjét. Sokkal inkább papnőnek vélték a korában, mint testőrének, de gyakorlatilag mindig is élvezte, hogy alábecsülik és az övé az utolsó szó... csak a pengével. Ő maga VII. Kleopátra Philopatór medjaya volt, végigkísérve úrnőjét a felemelkedésből a száműzetésen át a visszatérésig. Elkísérte Szíriába, a világuk végére, majd Rómába is ment vele. Majd remélve, hogy mellette bukik el. Ám az utóbbi nem sikerült, szembesülnie kellett azzal, hogy miért nem hasonlít a szüleire, miért nem tűri az igazságtalanságot. A nővére ellenpólusa a képességeiben, míg Szesat egy teremtő és gyarapító, addig Sitra képes pusztítani és helyre állítani is akár mindent amit az apja megalkotott. A nővére kapta a rendfenntartóibb posztot, ő pedig az annak a végrehajtója. Probléma nélkül jár át az élők és a holtak világai között, akár álmaiban is. Ez pedig a jövőbe látásával együtt rá is veszélyes.

sic itur ad astra

"Idegen vagyok nyugatról és te engem keresel..."

Egy zöldfülű német fényképésszel baktatok Damaszkusz egyik porig bombázott részéből a másikba. Állandóan kérdései vannak. De... ha most nem látja a háború valódi arcát, akkor sosem fogja. Sosem fog kinőni abból a gyerekes és ostoba álomvilágból, hogy miként is néz ki a harc.
- Hé, Neda... Te is idevalósi vagy, nem? - néz körül, miközben vadul fényképez.
- Bocs, Georg, de én egyiptomi vagyok. Ráadásul én 2011-ben leléceltem, amikor láttam, hogy mennyire esélytelen a változás. - vonok vállat, majd mutatok neki egy aszfaltban rekedt kurd zászlót, mint fotó lehetőséget.
- Szóval... jöttél Drezdába szabadnak lenni? - vigyorog rám cinkosan, én pedig megforgatom a szemeimet.

Ha ez a gyerek tudná, hogy mennyivel szabadabbnak érezném magam, ha otthon lehetnék, minden napomat a saját szülőföldemen tölteni. Hiányzik a levegő. Hiányzik a kilátás, a zaj, az emberek. Annyira hiányzik...

Arra ébredek, hogy a vér fémes íze tölti ki a számat és nehezen húzom be a levegőt. A napfény szinte bántóan élesen vág a szemeimbe.
- Azt hittem sosem kelsz fel, medjay. - érzem, hogy valaki egy tömlő vizet tesz a kezembe. A hang alapján már megint a Szerapeumban kötöttem ki.
- Le is vihettél volna a katakombákig. De most már mindegy. - dörzsölöm meg a sajgó nyakam.
- Ha nem tudnám, hogy kit szolgálsz, akkor a világ legszerencsésebb asszonyának neveznélek, Sitra. - neveti el magát a görög, amire fintorgok egyet.
- Én pedig ha nem lennék medjay, kitépném a nyelved, amiért asszonyozol. - de inkább elengedem a vak haragot és iszok egy korty vizet. Aztán lassan felkelek. Lehet már vagy dél is... Az út felől hatalmas ricsajok szűrődnek be az udvarra, valószínűleg elindultak a hippodrom felé is a nemesek, hogy a mai futamot láthassák. Ahová egyébként nekem is vezet az utam...
- Sitra... Hogy van az úrnőd? - vet rám egy aggodalmas pillantást a kövérkés, középkorú görög, akinek vakítja a szemem a kopaszsága.
- Addig nem lesz jól, amíg az a trónbitorló le nem kopik a trónról, ami joggal és vérrel hozzá tartozik. - szűröm oda halkan. Nagyon rizikós még templomban is puccsról beszélni, de nem az én úrnőm kezdte... Hanem azok az álnok kígyók, akik a gyermek... pardon, XIII. Ptolemaiosz mögött álló Potheinosz kincstárnok, Theodotosz és Akhillasz.
De egy napon minden trónbitorló féreg megkapja a jussát... igaz?

Mint egy cseppfolyós, mérgezett tükör, úgy válik szét alattam az emlékkép és a Pharos tetején állok. Mellettem egy lágy mosolyú nő, aki szinte aggodalmasan fürkész.
- Sajnálom, ami a fáraóddal történt... - szólít meg, de nem bírok ránézni. Valamiért csak fájdalom és keserűség szorongat.
- Sajnálod? Te hagytál el születésemkor... Most pedig közlöd velem, hogy hiába várom a halált, csak nagyon nehezen és nagyon sokára ér utol. Medjay vagyok! Nekem az uralkodómmal kellett volna halnom! Lehet én vagyok az utolsó a fajtámból! - végre rá tudok pillantani, de le is köpném őt. Pedig... ő Maat. Az igazság és a rend istennője. Ré leánya.
- Nem te vagy az utolsó. Csak meg kell találnod azt amit te is elvesztettél.


A tüdőmben megdermed a levegő, amikor meghallom azt a nevetést. A mozdulatai tökéletes tükörképei voltak az enyémnek. Élő és holt egymást követve csapott le ugyanazon prédára. De nem az én kardom kötött ki benne szerencsére. Szerencsére... Amíg ő hisztérikusan nevet, addig én kíváncsian térdelek oda mellé, felfedve akaratlanul is a karomat ékesítő hieroglifákat.

"Téged kereslek, és én Medjay vagyok."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar

görög istenség

⌲ Foglalkozás :
∿ FLOTUS ∿
⌲ Hozzászólások :
247
⌲ Tartózkodási hely :
∿ Washington D.C. ∿
⌲ Csatlakoztam :
2017. Feb. 13.

TémanyitásTárgy: Re: Neda Bousaid   Szer. Ápr. 04 2018, 10:50

elfogadva
welcome to our family
Anyád megmondta, hogy nem te vagy az utolsó. Igaza van, az anyáknak mindig, ezt el kell fogadni, hiába küzd ellene ez ember, te esetedben félisten. Menj, és keresd meg a medjayokat, biztos vagyok benne több is van.
Jó játékot!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Neda Bousaid
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ancients' Haven :: Karakter részleg :: Tagjaink :: Istenek :: egyiptomi istenek-
Ugrás: