Ride, die, sacrifice!
Between the waves of the raging sea, echoes of warcries and battle hymns, we march once again into the fray

HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
welcome
we are ancients' haven

Régestelen rég történt ez, három isten úgy döntött leigáznak mindenkit, mi több egymást is. De erre még nem került sor. Odin fiatal volt, és becsvágyó, Zeusz éppen akkor nyerte meg a Titánok Harcát, duzzadt benne a harci szellem, s volt Ré. A kakukktojás. Ő nem akart háborút, viszont az övéit előtérbe helyezve, és hogy ne essen bajuk belement a triumvirátusba. Leigáztak minden más isteneket, akik ellenszegültek kegyetlenül kivégezték, vagy a Tartarosz mélyére száműzték őket, aminek a vezetője nem igazán örül, viszont nem tudott ellenük tenni semmit. Beletörődött a sorsába, végzi a dolgát a mai napig. Így maradtak fent a görögök, a skandinávok, és az egyiptomiak, vértengert hagyva maguk után. Illetve a skandináv isteneknek megvolt a saját bajuk a Ragnarök, ami szintén sok halállal zárult, utána pedig feltámadtak, s folytatták dolgaikat. Ezáltal óvatosabbak lettek, nem keresték a bajt. Egészen mostanáig. Kivételes bajkeverők mindenhol akadnak. 2018-ban járunk, Japán egyik kietlen szigetén, három alak ácsorog a sötétben, az esőben, ami őket nem éri. Újabb triumvirátus született, ám nem a békéért, harcolni akarnak, lelökni a trónról az eddigi főisteneket, pusztulást, káoszt akarnak látni. Amiben a közelgő veszély szintén az ő oldalukat erősíti, Jörmungandr az óriáskígyó felébredt hosszú álmából, testvére Fenrir pedig fel akarja falni a Napot…
log in
welcome back darling

Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
multikapu
Lépj át egy más énedhez!

Név:

Jelszó:chatbox
at last... drama!

they're here
they are our babies

Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (44 fő) Pént. Márc. 03 2017, 20:52-kor volt itt.
last posts
did you get one?

Yesterday at 22:48

Yesterday at 22:21

Yesterday at 21:53

Yesterday at 21:34

Yesterday at 19:57

Yesterday at 19:41

Yesterday at 19:38

Csüt. Jún. 21 2018, 11:34


Share | 
 

 Raymond Sorensen

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

⌲ Hozzászólások :
1
⌲ Tartózkodási hely :
✘ Everywhere
⌲ Csatlakoztam :
2018. Apr. 08.

TémanyitásTárgy: Raymond Sorensen   Szomb. Jún. 02 2018, 19:56

Raymond Sorensen
War is what happens when language fails. It's the true reality.
Ray, de a többinek csakis Tyr
Biztos több, mint a tied
Istenek
Jason Momoa
Ne ragozzuk
Hetero
Canon
Kezdetben a győzelem, későbbiekben a  háború és igazság égi istene, leginkább a becsületességéről, bátorságról ismert. Legtöbbször karddal vagy lándzsával ábrázolták, amely egyben az igazság jelképe is. Csak ő volt elég bátor, hogy Fenrirt etesse, fél karjába került ugyan (emiatt kopott meg neve, miközben nagyo is élt és virult). Ebből adódóan vérszomjas, vágyja a harcot, de nem oly ostoba, hogy folyamatosan generálja is meggondolatlanul.
Nem tudni ki volt az apja, és anyja, de azt tudni, nagyanyját 900 fejű szörnyetegként írják le. Áz istenek egyike.
Hozzá fordultak a skandinávok szerződés- és házasságkötéskor, s neki mutattak be áldozatot a törvényszegők és a hadifoglyok.
Nevéhez fűződik egy rúna is. Tiwaz, nagyszerűen megszemélyesíti az isten jellemét: a bátorságot, a győzelmet, a rendet, és a harciasságot. Előszeretettel használták a harcosok a nevét és a rúnáját, mielőtt csatába vonultak volna.
A keddi napot (Tuesday - Tyr's day) róla nevezték el és nem mellesleg nevének jelentése fordításban "istent" jelent.

useri információk
A levegő nehéz volt az elhalt sikolyoktól és a tömény vérszagtól, miközben lépések tompa puffanása jelezte, hogy a hullamasszában valaki még élt. Valaki még sétált. Céltudatos lépések mindenen átmentek, hallani lehetett, ahogy a sáros, nedves talaj összemegy, ahogy csont törik, ahogy alvadt vér fröccsen haladásától. De a személyt nem érdekelte az őt körbevevő pusztítás, hideg tekintete csak végig siklott a szívderítő látványon, és ment tovább. Nem is kellett sokáig, ahogy az egyik fa tövében egy csuklyás, remegő, hófehér hajú nőt látott meg. Halovány, sunyi mosoly csúszott ajka szélére. Igen, a nőt kereste, aki mindjárt észre is vette a hozzá tartó Istent.
- Mit akarsz, Tyr? - rebegte vékony hangon és úgy pattant fel, mint akibe Thor csapott volna bele. Szeme tágra nyílt és védekezeően maga elé emelte az egyik kezét.
- Pontosan tudod már, hogy mit akarok tőled, nemde? - A nő nem tudott merre menni már, Tyr utána ment volna és addig üldözte volna örömmel, míg sarokba nem szorítja, most éppen a fa tövéhez sikerült. - Mondd tehát a választ, és kímélj meg a felesleges köröktől, mert ma nincs jókedvem!
Nyikkanás, kapkodó lélegzetvétel volt a válasz, mire a háború istene nehézkesen oldalra döntötte a fejét. Türelméről nem éppen volt híres...
- I-igen - sivítozta a nő, mikor a férfi erős marka elkapta, csapdába ejtette. - Igen, m-meg fogsz halni! - szusszantotta egyszerre a jós, mire az isten úgy engedte el, mintha leprától félne.
***
A csodás szőke teremtés már rég a múlt meséje. Történelem, kire alig emlékeznek, pedig Tyr nem egyszer tudja feleleveníteni maga előtt az aranyszőke fürtöket, a bársonyos bőr érintését, az igéző illatát és azt a végtelen kedves pillantást, melyből sugárzott a szeretet. A Nő. A kedves, a felesége, Zila. Ki már nem fekszik mellette az ágyban, nem hallja hangját és nem is látja kecses testét, nem tudja magához vonni és szenvedélyes csókkal elnémítani. Már nem...
Zila elveszett az időben és térben, már nem létezett. Egy nap Tyr arra jött haza, hogy felesége nincs otthon, és mire megtalálta a szőke tincsek vérben fürödtek, vastag száján vér bugyogott ki, oly hideg és kietlen volt, mint egy szobor, nem mozgott benne már az élethez való mechanizmus, egy üres porhüvely lett. Egy holttest, ki nem érdemel többet, csak egy végső búcsút és örök enyészetet.
Meggyászolta, és az emlékképeket elfedte magában. A szeretett nő már csak múlt lett, akin túl kellett lépnie és túl is lépett.
***
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Raymond Sorensen
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ancients' Haven :: Karakter részleg :: félkész lapok-
Ugrás: