Ride, die, sacrifice!
Between the waves of the raging sea, echoes of warcries and battle hymns, we march once again into the fray

HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
welcome
we are ancients' haven

Régestelen rég történt ez, három isten úgy döntött leigáznak mindenkit, mi több egymást is. De erre még nem került sor. Odin fiatal volt, és becsvágyó, Zeusz éppen akkor nyerte meg a Titánok Harcát, duzzadt benne a harci szellem, s volt Ré. A kakukktojás. Ő nem akart háborút, viszont az övéit előtérbe helyezve, és hogy ne essen bajuk belement a triumvirátusba. Leigáztak minden más isteneket, akik ellenszegültek kegyetlenül kivégezték, vagy a Tartarosz mélyére száműzték őket, aminek a vezetője nem igazán örül, viszont nem tudott ellenük tenni semmit. Beletörődött a sorsába, végzi a dolgát a mai napig. Így maradtak fent a görögök, a skandinávok, és az egyiptomiak, vértengert hagyva maguk után. Illetve a skandináv isteneknek megvolt a saját bajuk a Ragnarök, ami szintén sok halállal zárult, utána pedig feltámadtak, s folytatták dolgaikat. Ezáltal óvatosabbak lettek, nem keresték a bajt. Egészen mostanáig. Kivételes bajkeverők mindenhol akadnak. 2018-ban járunk, Japán egyik kietlen szigetén, három alak ácsorog a sötétben, az esőben, ami őket nem éri. Újabb triumvirátus született, ám nem a békéért, harcolni akarnak, lelökni a trónról az eddigi főisteneket, pusztulást, káoszt akarnak látni. Amiben a közelgő veszély szintén az ő oldalukat erősíti, Jörmungandr az óriáskígyó felébredt hosszú álmából, testvére Fenrir pedig fel akarja falni a Napot…
log in
welcome back darling

Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
multikapu
Lépj át egy más énedhez!

Név:

Jelszó:chatbox
at last... drama!

they're here
they are our babies

Jelenleg 4 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Berserk Halldor, Neda Bousaid

A legtöbb felhasználó (44 fő) Pént. Márc. 03 2017, 20:52-kor volt itt.
last posts
did you get one?

Today at 01:18

Yesterday at 22:23

Yesterday at 22:05

Yesterday at 20:54

Yesterday at 20:28

Yesterday at 17:47

Yesterday at 15:28

Yesterday at 13:20


Share | 
 

 Killian Spade

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar

görög istenség

⌲ Foglalkozás :
ℋ Testőr
⌲ Hozzászólások :
4
⌲ Tartózkodási hely :
ℋ Az aktuális védenc [Hera] mellett
⌲ Csatlakoztam :
2018. Nov. 26.

TémanyitásTárgy: Killian Spade   Vas. Dec. 02 2018, 20:04

Heracles
A man's character is his faith.
Az erő istene
Sok ezer év a hátam mögött
Görög isten
Chris Evans
Ez... komplikált
Hetero
Canon
Eredetileg félistennek született, a főisten Zeusz és a halandó Alkméné fiaként. Már csecsemőként próbára tétetett az istenek királynője, Héra által, aki mérgeskígyók segítségével próbált meg haragjában megszabadulni az akkor még csecsemő félistentől, sikertelenül. Miután több csodálatos tettet is végrehajtott, az olümposzi istenek közé emelkedett, legkiemelkedőbb tulajdonsága, a nyers erő képviselőjeként és megtestesítőjeként. Ezen tulajdonsága még istenek között is kiemelkedő. Az isten nevéhez fűződik továbbá a lenyűgöző hősiesség és bátorság.

Bourbon
A halandók szeretnek azzal a mondással dobálózni, hogy minden kezdet nehéz. A legnagyobb irónia az egészben az, hogy a legtöbb alkalommal, mikor ajkaik ezen szavakat formálják meg, ők olyan dolgokra gondolnak, mint a beilleszkedés egy új közösségbe, egy új hobbi felfedezése vagy épp költözés után egy lakás felújítása, s mindeközben nem is sejtik, mennyire igaz gondolat ez a világuk olyan elemeire, melyekről sokuknak fogalma sincs, hogy egyáltalán köztük jár-kel. Még az ősidőkben is furcsa lénynek tituláltak volna, hogyan nézne ki ez manapság? Bizonyos tekintetben hálát adok azért, hogy ezt nem tudom. Azért pedig még inkább, hogy mióta az Olümposziak sorát bővítem, még Héra sem próbált megölni. És ezzel vissza is kanyarodtam az alapgondolathoz.

Minden kezdet nehéz.

Igen, ez határozottan kijelenthető akkor, amikor valakit megpróbálnak elintézni kígyókkal még azelőtt, hogy egyáltalán az illetőnek lehetősége lett volna kimondani az első szavát. Ugyanakkor nem mondhatnám azt, hogy nem értem meg az indokait, de azt sem, hogy a férjével szembeni, pontosabban a hűtlensége által táplált haragja felmentené bármi alól is. Vagy a puszta tény, hogy volt idő, amikor az anyai ösztönök felébredtek benne, pláne, hogy erre már csak azért kerülhetett sor, mert nem tudta, hogy én vagyok a csecsemő, akit a karjaiban tart. Talán én sem vagyok ártatlan abban, ahogyan a "kapcsolatunk" alakult, de mentségemre szóljon, babaként nem igazán voltam tisztában az adottságaimmal, még kevesebb fogalmam volt a gyengédségről. Szóval egy vétek egy másikért, nem igaz? Úgy gondolhatnánk, a széndékomon kívül álló durvaságomért kaptuk én és a féltestvérem a hüllőket a bölcsőnkbe, mint a minden kezdet nehéz konkrét átültetése a valóságba.

Mi a helyzet a folytatással?

Enyhén szólva nem bizonyult zökkenőmentesebbnek. Héra újabb "ajándéka" egy kis őrület volt, ami széttörte elmém üvegét és arra sarkallt, hogy lemészároljam saját gyermekeimet. A bűntől, a mocsoktól, ami a lelkemhez és a vértől, ami kezeimhez tapadt, egyetlen módon volt csupán lehetőségem megszabadulni: ha teljesítem az Eurystheus által rám kiszabott feladatokat. A teljes képhez hozzátartozik, hogy sosem voltam éppenséggel a szíve csücske. Ezt mutatta meg az a tizenkét próba, melyek kivétel nélkül azzal az intencióval lettek kiválasztva, hogy elbukjak, s sorsom ne lehessen más, mint kárhozat Hádész alvilágában bolyongva.

Ám az oroszlán egy utolsó hörgéssel adta meg magát erőmnek.
A hidra tombolása bennem és társaimban ütközött áttörhetetlen falba.
Az Artemisz vidékén élő, arany agancsokkal bíró szarvas feladta a leckét azt illetően, hogy a legkisebb bántódása ne essen folyamatos szökni próbálása során.
A vadkan kifárasztása, istálló kitakarítása, ragadozó madarak kivégzése. Még egyszer ennyi elvégzendő munka várt rám, mégis mind közül a legnehezebb talán Kerberosz volt, sebezhetetlen oroszlánprém ide vagy oda.

- Killian? - lágyan szólít meg egy hang, szinte félénken, de nem ránt ki a gondolataim közül, ahhoz túlzottan el vagyok éppen merülve abban az emlékben, melyben Prométeuszt szabadítottam ki kínkeserves fogságából.
- Killian! - némileg keményebben csendül fel a nő hangja, én pedig kiszakadok a révületből, hogy ráemeljem tekintetemet.
- Indulhatunk! - informál és tőlem nem futja többre egy kurta bólintásnál. Igen, a jelenben az, kit a mai kor szelleme Herkulesként raktározott el lexikális ismeretei ködében, a rendkívüli erővel bíró harcos, mások megóvásából él. Egy biztonsági szolgálatnak dolgozik testőrként és szolgálatai keresettek is, tekintve, hogy ha védenceit támadta is bárki, senki sem volt képes keresztüljutni rajta. Elég keresett is lettem emiatt a professzionális életemet illetően, aminek megvan a rossz és megvan a jó oldala. A jó, hogy gond nélkül el tudok vegyülni, átlagéletet élek materiális problémáktól mentesen, ami rossz, hogy folyamatos az önkontroll, melyet gyakorolnom kell magam felett, azonban eljutottam arra a szintre, hogy ezt amolyan szükséges rosszként fogjam fel, semmint valós teherként.
- Ma velünk tart valaki, a főnököm, ő ragaszkodott a biztonsági emberhez, hogy legyen valaki, akire vészhelyzet esetén támaszkodhatunk és egészen jó véleménnyel is volt rólad. - akkor még nem is tulajdonítok szavainak túlzott jelentőséget, csak elengedem őket fülem mellett, követve a limuzinhoz, aztán kinyitva előtte az autót és csak őutána ülök be.
- Nagyon örvendek a találkozásnak! - üti meg hangomat egy ismerős orgánum.
És ahogy felpillantok, tekintetem találkozik az istenek Királynőjének pillantásával.
Ha azt mondják, hogy minden kezdet nehéz...

... akkor mit tartanak a tizenhármas számról?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar

görög istenség

⌲ Foglalkozás :
∿ FLOTUS ∿
⌲ Hozzászólások :
237
⌲ Tartózkodási hely :
∿ Washington D.C. ∿
⌲ Csatlakoztam :
2017. Feb. 13.

TémanyitásTárgy: Re: Killian Spade   Hétf. Dec. 03 2018, 11:59

elfogadva
welcome to our family
Kedves Herkules!

Örülök, hogy itt vagy, az egyik legnormálisabb Zeusz gyerek vagy, és ez tőlem amúgy hatalmas dicséret.
Annak is örülök, hogy helyrejöttél Héra miatt, ne aggódj Szörnyella úgyis megkapja egyszer méltó büntetését. Very Happy
Úgyhogy szaladj játszani, és foglalózni! Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Killian Spade
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ancients' Haven :: Karakter részleg :: Tagjaink :: Istenek :: görög istenek-
Ugrás: