Ride, die, sacrifice!
Between the waves of the raging sea, echoes of warcries and battle hymns, we march once again into the fray

HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
welcome
we are ancients' haven

Régestelen rég történt ez, három isten úgy döntött leigáznak mindenkit, mi több egymást is. De erre még nem került sor. Odin fiatal volt, és becsvágyó, Zeusz éppen akkor nyerte meg a Titánok Harcát, duzzadt benne a harci szellem, s volt Ré. A kakukktojás. Ő nem akart háborút, viszont az övéit előtérbe helyezve, és hogy ne essen bajuk belement a triumvirátusba. Leigáztak minden más isteneket, akik ellenszegültek kegyetlenül kivégezték, vagy a Tartarosz mélyére száműzték őket, aminek a vezetője nem igazán örül, viszont nem tudott ellenük tenni semmit. Beletörődött a sorsába, végzi a dolgát a mai napig. Így maradtak fent a görögök, a skandinávok, és az egyiptomiak, vértengert hagyva maguk után. Illetve a skandináv isteneknek megvolt a saját bajuk a Ragnarök, ami szintén sok halállal zárult, utána pedig feltámadtak, s folytatták dolgaikat. Ezáltal óvatosabbak lettek, nem keresték a bajt. Egészen mostanáig. Kivételes bajkeverők mindenhol akadnak. 2018-ban járunk, Japán egyik kietlen szigetén, három alak ácsorog a sötétben, az esőben, ami őket nem éri. Újabb triumvirátus született, ám nem a békéért, harcolni akarnak, lelökni a trónról az eddigi főisteneket, pusztulást, káoszt akarnak látni. Amiben a közelgő veszély szintén az ő oldalukat erősíti, Jörmungandr az óriáskígyó felébredt hosszú álmából, testvére Fenrir pedig fel akarja falni a Napot…
log in
welcome back darling

Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
multikapu
Lépj át egy más énedhez!

Név:

Jelszó:chatbox
at last... drama!

they're here
they are our babies

Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Neda Bousaid

A legtöbb felhasználó (44 fő) Pént. Márc. 03 2017, 20:52-kor volt itt.
last posts
did you get one?

Today at 01:18

Yesterday at 22:23

Yesterday at 22:05

Yesterday at 20:54

Yesterday at 20:28

Yesterday at 17:47

Yesterday at 15:28

Yesterday at 13:20


Share | 
 

 Family issues [Zeus & Heracles]

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar

görög istenség

⌲ Foglalkozás :
ℋ Testőr
⌲ Hozzászólások :
4
⌲ Tartózkodási hely :
ℋ Az aktuális védenc [Hera] mellett
⌲ Csatlakoztam :
2018. Nov. 26.

TémanyitásTárgy: Family issues [Zeus & Heracles]   Kedd Dec. 04 2018, 19:57

Zeus & Heracles


Miközben a folyosón lépkedek és neoncsövek természetellenes fénye világítja meg az arcomat, magamban nem tudok nem elmosolyodni attól a gondolattól, hogy az emberek még csak nem is sejtik, ki él e falak között, s kiről vélik azt, hogy holmi fém rácsokkal bent tarthatják. Lehet, hogy a legendák elsősorban az erőmről születtek, de nem szükségeltetik mesteri detektívnek lenni ahhoz, hogy összerakja bárki, egyetlen személy az itteni rabok közül csakis azért tartózkodik itt, mert így döntött. Ő akarta ezt. Ami már magával vonz egy ismeretlen kérdést: vajon mi lehetett az a pont, az a végső pillanat, amikor a főistenek egyike dönt úgy, hogy hátrahagyva a trónt, noha nem kétlem, hogy a címmel együtt nem kevés súly is jár, önkéntes száműzetésbe vonul?

A kérdés hatására egy másik, és talán gonosz gondolat tőlem, mégis felkúszik agytekervényeimen.. lehetséges volna, hogy még a villámok istene is képes volt besokallni és valójában az Olümposz királynőjétől akart vakáció címszó alatt távolabb lenni? Akármelyik legyen is a ludas, a vezető szerep vagy a hűség istennője, meglehetősen érdekes helyet választott a kikapcsolódásra. Még az én fejemben is megfogalmazódik a kérdés, hogy egyáltalán megizzasztaná-e eme falak ledöntése. Vagy érez-e ténylegesen bármit egy esetleges tömegbunyó kitörése alkalmával.

A beszélőre érve a kagylóért nyúlok, noha ahogy ujjaim a fekete tárgyat érintik, csak óvatosan ejtem tenyerem fogságába. Minden bizonnyal az őrök nem néznék jó szemmel, ha a börtön károkat szenvedne, pedig lássuk be ironikus hangon, ha tudnák, kik ülnek épp egymással szemben, tisztában lennének arra is, hogy erre minden lehetőség adott volna, ha nem állna útjába az általunk hozott választás.
És ha már választás...
- Különös szállóhely. Gondolom, a vacsora melletti beszélgetés sosem lesz jellemző a mi famíliánkra. - jegyzem meg üdvözlés gyanánt, de félmosolyom elárulhatja atyámnak, hogy a szavak csupán a felszínt képezik, mögöttük nem rejlik valós szemrehányás. Meglehet, hogy a nejével a múltam nem a legfényesebb, de ebből nem következik egyenes úton az is, hogy apámra neheztelnék miatta. Mi több, a mai napon válaszokért jöttem el hozzá, elvégre, ő az egyetlen isten, aki megadhatja nekem őket, főleg, ha Héráról van szó.
- Mondd csak, mennyit tudsz mostanság a ház asszonyáról? - kezdek bele egy sóhaj kíséretében. Nem rohanom le egyből azzal, hogy talán épp valami elborult tervet dédelget a Királynő, arcom rezdülései valószínűleg épp eléggé elárulják, hogy nem jó értelemben foglalkoztat a téma.


381 szó ● ha bármi nem jó, dobálj meg ^^
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar

görög istenség

⌲ Foglalkozás :
Billionaire Investor
⌲ Hozzászólások :
13
⌲ Tartózkodási hely :
James Bradshaw State Jail
⌲ Csatlakoztam :
2018. Nov. 30.

TémanyitásTárgy: Re: Family issues [Zeus & Heracles]   Szer. Dec. 05 2018, 11:18


Annak ellenére, hogy aktív pihenés - nevezzük ennek - céljából kentem magamra jó néhány csúfságot, hogy elítéljenek, egy kéz helyett már kettőn kell számolni, hogy hányan látogattak meg idebent. És itt nem az ügyvédemre gondolok, hanem isten társaimra. Mintha nélkülem megállna létezni a világ. Persze ott a csőcselék is, akik rab, vagy börtönőr alakot felvéve illeszkednek be a valóban ide tartozók közé, hogy kihívhassák a nagy Zeuszt. Hisz máshogy sem esélyük, sem lehetőségük nincs kiállni ellenem és-vagy kifejezni ellenszenvüket. Jobban belegondolva, tálcán kínáltam fel magam. De még csak nem is ezüstön, hanem egyenesen aranyon. Természetesen számítottam rá, elvégre a civil életben sem elenyésző a nevem Jace Whittakerként, mihelyt idekerültem, minden újság címplaján az én arcom díszelgett. Veszélyben volnék? Nem, a legkevésbé sem, attól függetlenül, hogy látszólag meggyötört külsőm másról árulkodik. Férfias vonásaim itt-ott súlyos ütések okozta sebek szakítják meg, szemeim karikásak, az egyébként megszokott elegáns borostát pedig felváltotta a szakáll. Most mondd, hogy nem vagyok karakterhű.
Szeretek itt lenni.
Azt annyira már nem szeretem, hogy folyton zargat valaki. Nem épp boldog tekintettel keltem fel most sem, amikor felrángattak az étkező zord fémasztala mellől és kijelentették, hogy látogatóm van. Ám amikor út közben kibökték végre a nevét, máris megenyhültem. Heracles. Őt legtöbbször szívesen látom. Arra is kíváncsi lennék, mit akar, ugyanis azok közé tartozik, akik nem szoktak minden apró-cseprő dologgal felkeresni. Már a helyemen ülök, amikor a fiam is belép a terembe az üvegfal túloldalán.
Helyet foglalva apró, sokat sejtő mosollyal figyelem, ahogy kezébe veszi a kagylót, melyet egy óvatlan mozdulattal könnyedén összeroppanthatna. Valahol mindig szórakoztatónak találtam a gondosságát, amivel erejét igyekszik kordában tartani. Megszólalása után pedig csak szélesedik epés mosolyom, mely kissé felrepeszti az ajkamat csúfító bevarasodott ütés helyét. Ugyan, egy tudatlan halandó igazán büszke lehetne magára, ha lenne fogalma róla, hogy szájba verte Zeuszt.
- Nos, nyugodtan bevonulhatsz te is, ha családi vacsorára vágysz. - Hasonló komolytalansággal jegyzem meg, Héra említésére azonban elkomorulok. Eddig könnyelmű tekintetem úgy változik meg, mintha a bárányfelhős kék eget hirtelenjében sötét viharfelhők lepnék el Zeusz akaratából. - Mit művelt megint? - Ahogy ő, én is kerülöm a körítéseket. Idősek vagyunk mi a felesleges mellébeszéléshez és hatalmasok a jelentéktelen csevejhez.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Family issues [Zeus & Heracles]
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ancients' Haven :: Amerika :: Amerika más részei-
Ugrás: