Ride, die, sacrifice!
Between the waves of the raging sea, echoes of warcries and battle hymns, we march once again into the fray

HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
welcome
we are ancients' haven

Régestelen rég történt ez, három isten úgy döntött leigáznak mindenkit, mi több egymást is. De erre még nem került sor. Odin fiatal volt, és becsvágyó, Zeusz éppen akkor nyerte meg a Titánok Harcát, duzzadt benne a harci szellem, s volt Ré. A kakukktojás. Ő nem akart háborút, viszont az övéit előtérbe helyezve, és hogy ne essen bajuk belement a triumvirátusba. Leigáztak minden más isteneket, akik ellenszegültek kegyetlenül kivégezték, vagy a Tartarosz mélyére száműzték őket, aminek a vezetője nem igazán örül, viszont nem tudott ellenük tenni semmit. Beletörődött a sorsába, végzi a dolgát a mai napig. Így maradtak fent a görögök, a skandinávok, és az egyiptomiak, vértengert hagyva maguk után. Illetve a skandináv isteneknek megvolt a saját bajuk a Ragnarök, ami szintén sok halállal zárult, utána pedig feltámadtak, s folytatták dolgaikat. Ezáltal óvatosabbak lettek, nem keresték a bajt. Egészen mostanáig. Kivételes bajkeverők mindenhol akadnak. 2018-ban járunk, Japán egyik kietlen szigetén, három alak ácsorog a sötétben, az esőben, ami őket nem éri. Újabb triumvirátus született, ám nem a békéért, harcolni akarnak, lelökni a trónról az eddigi főisteneket, pusztulást, káoszt akarnak látni. Amiben a közelgő veszély szintén az ő oldalukat erősíti, Jörmungandr az óriáskígyó felébredt hosszú álmából, testvére Fenrir pedig fel akarja falni a Napot…
log in
welcome back darling

Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
multikapu
Lépj át egy más énedhez!

Név:

Jelszó:chatbox
at last... drama!

they're here
they are our babies

Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Diana Ackerman

A legtöbb felhasználó (44 fő) Pént. Márc. 03 2017, 20:52-kor volt itt.
last posts
did you get one?

Today at 01:18

Yesterday at 22:23

Yesterday at 22:05

Yesterday at 20:54

Yesterday at 20:28

Yesterday at 17:47

Yesterday at 15:28

Yesterday at 13:20


Új téma nyitása   Hozzászólás a témáhozShare | 
 

 Another labour [Hera & Heracles]

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar

görög istenség

⌲ Foglalkozás :
ℋ Testőr
⌲ Hozzászólások :
4
⌲ Tartózkodási hely :
ℋ Az aktuális védenc [Hera] mellett
⌲ Csatlakoztam :
2018. Nov. 26.

TémanyitásTárgy: Another labour [Hera & Heracles]   Kedd Dec. 04 2018, 20:49

Hera & Heracles


Nem tetszik ez nekem.
Nincs értelme tagadnom, hogy amikor erőmet elnyomva igyekeztem helyet találni a halandók között, részben azzal a szándékkal is tettem mindezt, hogy távolabb kerülhessek a múlt képeitől, s velük mindentől, ami újra visszahozná őket elmémbe. Ebbe a sorba nem is passzolhatna más személy tökéletesebben, mint az, aki az istenek Királynőjének mondhatja magát. Én pedig, bármennyire is igyekszek leküzdeni magamban azt a rossz érzést, amit ez a gondolat hagy magam után, most a feledés és továbblépés helyett láncokat kaptam. Béklyókat, melyek éppen őhozzá kötnek. Talán a legfanyarabb humor forrása az egészben mégis az, hogy bármilyen sikeres vállalkozást is épített fel magának az eltelt évek alatt, az emberi álnév mögött olyan hatalom bújik meg, ami messze megkérdőjelezi, hogy miért is volna szüksége, pont neki, testőrre.

Ám ezen a gondolattengeren már réges-rég átúsztam. Most sokkal inkább foglalkoztat az, hogy pontosan mit is forgathat a fejében és milyen szerepkört akar nekem kiosztani benne. Ezúttal mégis mit akarhat tőlem? Tizenharmadik próba? Másra nem tudok gondolni, mert leszármazottaim nincsenek, akiket kivonhatna a forgalomból, ahogyan tette ezt régen. Mégis mit akarhat elvenni?
Bármennyire is érdekel, nyugtatnom kell magamat és hideg fejjel gondolkodni. Éppen ezért, amikor telefonom jelez és a kapott üzenet szerint Héra látni akar, nem sietek. Az autóm teljesítménye ugyan lehetővé tenné, hogy rekordidőt fussak, és a forgalom se annyira vészes, sőt, ha őszinte akarok lenni, azt mondanám, bármelyik más ügyfélről lenne szó, sietnék is. De nem hozzá. Talán a királynői rang az övé és mint felettesemet, védenem kell, de fejhajtást hiába vár.
Ha annyira próbát akar, lássuk, a türelme hogyan áll ki egyet.

A merengésemből a biztonsági őr hangja zökkent ki, amint intve üdvözöl, majd közelebb lép hozzám, hogy kezet rázzunk. Addig csupán feszülten, már-már figyeltem az épületet, mintha már magukban a falakban és az ablakok üvegében Héra munkálkodását sejteném. Noha a köszöntés néhány pillanatig tart csupán, arra elegendőnek bizonyul, hogy erőmet és lendületemet visszanyerjem. Ujjaim mégis visszafogott erővel viszonozzák a gesztust, egyéb esetben a férfi nem is járna túl jól, de láthatóan nem bánja a dolgot, legalább kiélvezheti, hogy ő alaposan megszorongathatta az enyémet. Nem mintha sokat éreznék belőle.
Odabent az asszisztenshölgy az asztalnál, fél kezével a telefont tartva egy széles mosollyal fogad, majd szabad kezével int, jelezve, hogy nyugodtan menjek be. Bajlódhatnék akár kopogással, mint üres formalitással, de mostanra biztosan tudja, érzi, hogy itt vagyok.
Belépve megpillantom alakját az ablaknál, amint nekem háttal állva kifelé pillant. Keresztbe font karokkal állapodok meg, távolabb tőle, de nem töröm meg a pillanatát, nem szólalok meg. Mint mondtam, felesleges körök volnának. Csak hagyom, hadd fogalmazódjon meg némi formálódást követően tudatomban a kérdés:
Mégis miért akarnál látni?


432 szó ● remélem, használható :3
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar

görög istenség

⌲ Hozzászólások :
4
⌲ Csatlakoztam :
2018. Dec. 04.

TémanyitásTárgy: Re: Another labour [Hera & Heracles]   Kedd Dec. 04 2018, 23:04

Rosszul aludtam az éjjel, így a napom se indult sokkal jobban. Egész reggel azon gondolkoztam, hogy mivel dobhatnám fel magam. Aztán eszembe jutott. Persze, Heracles lesz a megoldás, kicsit szórakozni kellene azzal a kisfiúval. Ha már úgyis kiállta az összes próbámat, nem igazán okozhatok neki meglepetést. Most pedig még ráadásul a szolgálatomban is áll.
Odasétálok az ablakhoz, ami a kertre néz. Állok ott egy pár percig, miközben hallom nyitódni és csukódni az ajtót.
- Végre! Ideje volt már - szólok ridegen, a köszönéssel nem bajlódva. Hátat fordítok az ablaknak és tekintetem a férfire függesztem. Nem sokat változott az elmúlt évezredek alatt. Milyen régen is volt amikor a nemeai oroszlánnal harcolt. Az első feladat, azóta már rengeteg megpróbáltatáson van túl. De amit ma tartogatok a számára, az megint nem lesz ínyére való.
- Várjon itt, amíg visszajövök – kisétálok az ajtón és az emelet felé veszem az irányt. Ahogy a szobámba érek, átöltözök. Még szerencse, hogy az ő munkaruhája az elegánsabb ruhadarabokat követeli meg. Miután végzek, felveszem a kabátom és egy fekete kis táskát.
- Indulhatunk – szólok, miközben visszaérek hozzá és választ sem várva elindulok kifelé. Az autóhoz érve megvárom, amíg ajtót nyit nekem. Miután ez bekövetkezik, beülök és megvárom, míg ő is így tesz.
- Most, hogy már ketten maradtunk, lenne néhány kérdésem. Kezdjük ott, hogy mit tudsz apádról? Legalább volt benned annyi, hogy bementél hozzá? Na és hogy érzi magát? – rögtön a kedves férjemre terelem a szót. Cseppet sem érdekel, hogy mi van vele, csak tudni akarom, hogy járt-e nála. Ha Zeus állapota érdekelne, bemennék hozzá, de egy hete voltam és akkor még élt és virult. Hogy ez a bevonulása mégis mire volt jó azt nem tudom. Néha képes olyan őrültségekre, amiket még maga sem tud, hogy miért csinál.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar

görög istenség

⌲ Foglalkozás :
ℋ Testőr
⌲ Hozzászólások :
4
⌲ Tartózkodási hely :
ℋ Az aktuális védenc [Hera] mellett
⌲ Csatlakoztam :
2018. Nov. 26.

TémanyitásTárgy: Re: Another labour [Hera & Heracles]   Pént. Dec. 07 2018, 19:07

Hera & Heracles


A szavai egyszerre költöztetnek szívembe kételyt és haragot. Ideje volt? Mégis mihez? Ahhoz, hogy újra a bosszúszomjának adózhasson? Ami azt illeti, egészen sokáig kibírta, ha azt nézzük, hogy évszázadokig képes volt kivárni, de épp ez az, ami aggaszt is egyben. Ezúttal vajon miről lehet szó? Tényleg volna egy olyan terv a tarsolyában, ami megért számára ennyi türelmet? Számomra mindenestre amit csinál, nem több puszta rossz íznél a számban. Nyilván, ahogy az ablaknál áll, kecses nőiessége, a magabiztossága minden bizonnyal képes volna megbonoldítani bármely gyanútlan férfit annyira, hogy elhiggye, ő irányít. Csakhogy azokkal az ellentétben én tökéletesen tisztában vagyok azzal, kivel van dolgom. Tudom, ki.. pontosabban, mi rejlik a nőalak mögött. Héra minden, csak nem alárendelt és még annál is kevésbé törékeny nő.
- Jöttem, amint tudtam. - jelentettem ki szenvtelenül, lemásolva ugyanazt a rideg hanglejtést, amelyet ő üt meg velem szemben. Ha annyira ilyesmire vágyik, ám legyen. De akkor vállalja vel e azt is, hogy én is ugyanúgy játszani fgok vele, mintegy hűvösségemmel üzenve neki: "Rég elmúltak azok az idők, hogy dróton rángathasson az Istenek Királynője!"
- Úgy lesz! - nem igazán fér a fejembe, mi értelmét látja ennek a magázódásnak, ami minden bizonnyal nem több, mint egyszerű, üres illem, jelentéktelen körök csupán. Ám legyen, ha ennyire ragaszkodik hozzá.. a színjáték kedvéért. Pontu gyanezt a célt szolgálja az, hogy kinyitom előtte az autó ajtaját. Egy gesztus, ami nem bír semmiféle jelentőséggel, egyedül a külvilág felé szól, nem pedig őfelé.
- Miért kérdezel olyasmit, amire már úgyis tudod a választ? - ezúttal nem tartom vissza a gúnyos félmosolyomat. Sosem volt kenyerem az efféle viselkedés hölgyekkel szemben, de Őt éppenséggel nem sorolnám azokhoz, akik előtt érdemes volna megtartanom a visszafogottabb jellememet. Ahhoz múltam túlzottan sötét foltját képezi.
- Nem, nem voltam. Gondolom, te többet tudsz, mint én. - felelek.
Játszani akarsz, Királynő? Felül akarod magad érezni?
Rendben!
De jobban meg kell izzadnod, ha bármiféle győzelemre is áhítozol.


315 szó ● ha nem jó, tudod, mi a dolgod ^^
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Another labour [Hera & Heracles]   

Vissza az elejére Go down
 
Another labour [Hera & Heracles]
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ancients' Haven :: Amerika :: Los Angeles :: Belváros-
Új téma nyitása   Hozzászólás a témáhozUgrás: