War, war never changes
Between the waves of the raging sea, echoes of warcries and battle hymns, we march once again into the fray

HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
welcome
we are ancients' haven

Régestelen rég történt ez, három isten úgy döntött leigáznak mindenkit, mi több egymást is. De erre még nem került sor. Odin fiatal volt, és becsvágyó, Zeusz éppen akkor nyerte meg a Titánok Harcát, duzzadt benne a harci szellem, s volt Ré. A kakukktojás. Ő nem akart háborút, viszont az övéit előtérbe helyezve, és hogy ne essen bajuk belement a triumvirátusba. Leigáztak minden más isteneket, akik ellenszegültek kegyetlenül kivégezték, vagy a Tartarosz mélyére száműzték őket, aminek a vezetője nem igazán örül, viszont nem tudott ellenük tenni semmit. Beletörődött a sorsába, végzi a dolgát a mai napig. Így maradtak fent a görögök, a skandinávok, és az egyiptomiak, vértengert hagyva maguk után. Illetve a skandináv isteneknek megvolt a saját bajuk a Ragnarök, ami szintén sok halállal zárult, utána pedig feltámadtak, s folytatták dolgaikat. Ezáltal óvatosabbak lettek, nem keresték a bajt. Egészen mostanáig. Kivételes bajkeverők mindenhol akadnak. 2018-ban járunk, Japán egyik kietlen szigetén, három alak ácsorog a sötétben, az esőben, ami őket nem éri. Újabb triumvirátus született, ám nem a békéért, harcolni akarnak, lelökni a trónról az eddigi főisteneket, pusztulást, káoszt akarnak látni. Amiben a közelgő veszély szintén az ő oldalukat erősíti, Jörmungandr az óriáskígyó felébredt hosszú álmából, testvére Fenrir pedig fel akarja falni a Napot…
log in
welcome back darling

Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
multikapu
Lépj át egy más énedhez!

Név:

Jelszó:chatbox
at last... drama!

they're here
they are our babies

Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (44 fő) Pént. Márc. 03 2017, 20:52-kor volt itt.
last posts
did you get one?

Yesterday at 22:32

Yesterday at 20:18

Yesterday at 11:30

Yesterday at 00:23

Yesterday at 00:09

Szomb. Jan. 19 2019, 19:51

Szomb. Jan. 19 2019, 17:29

Szomb. Jan. 19 2019, 13:38


Share | 
 

 I. Szín; Láva

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar

kalandmester

⌲ Foglalkozás :
Telling tales of you all
⌲ Hozzászólások :
27
⌲ Tartózkodási hely :
Between the pages
⌲ Csatlakoztam :
2017. Jun. 16.

TémanyitásTárgy: I. Szín; Láva   Vas. Jan. 06 2019, 22:31

Láva

Az egész világ megremegett, a sötét felhők nem akartak eltűnni az égről, inkább egyre sűrűbbé váltak. Olyan érzés lett úrrá a halandókon, mintha itt lenne a világvége. A sötétség elnyelte a fényt, mesterséges fényforrásaikhoz kellett, hogy nyúljanak; igen, felkapcsolták a villanyt. Mégis tudták, hogy nincs rendben valami. Olyasmi történik, amit ép ésszel fel nem tudnak fogni.
Hisz, ami kiszabadulni készül abban már rég nem is hisznek. Káosz nekik semmi más, mint egy játékban, könyvben szereplő entitás. Azokat a halandókat pedig rendszerint kinevették, kigúnyolták, akik róla prédikáltak. Nos..nekik lett igazuk. Az istenek, és egyéb lények felkészültek a legrosszabbra, készen állnak arra, hogy megvédjék a halandókat, akár a saját életük árán.


Három kovácsisten fáradhatatlanul dolgozik az Etna mélyén, azt se tudják hány napja vannak már külön a családtól. De ígéretet tettek megalkotják a tökéletes fegyvert Káosz ellen. Héphaisztosz és Culann képes volt határozatlan ideig békét kötni, az egyiptomi istennek egyikőjükkel se volt baja, habár ő csak az Isteni Tanács parancsára ment el segíteni. Már majdnem végeztek a fegyverrel, amikor Ptah agyát elöntötte a káoszmágia, s halálos sebet ejtett a másik két istenen, dolga végeztével azonnal elhagyta a helyszínt, hogy máshol is vérontásba kezdjen.
Azonban, hogy ne legyen olyan egyszerű a két haldoklónak, Héphaisztosz ellen megszületett óriás is a környéken van, Mimász. Az óriás előtt érkezik meg Eiréné, és Morrigan, az előbbi segíteni tud a Fantom Királynőnek, hogy ne porladjon el az Etna hőjétől, miközben meggyógyítja a két férfit. Aztán szembenézhetnek a óriással is.Kezdésjoga; Ginnifer Madsen
Résztvevők; Eiréné, Morrigan, Culann, Héphaisztosz
Következő mesélés; január 13


 

POTUS
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar

görög istenség

⌲ Foglalkozás :
Ügyvéd
⌲ Hozzászólások :
2
⌲ Tartózkodási hely :
New York
⌲ Csatlakoztam :
2018. Aug. 09.

TémanyitásTárgy: Re: I. Szín; Láva   Hétf. Jan. 07 2019, 23:29

Mindenki érezte, hogy baj közeleg, éppen ezért kértem meg a férjemet, hogy fogja a lányunkat és menjen szépen a szüleihez, vigyázzanak egymásra. Mentem volna én is, viszont inkább ellenőrizni szerettem volna, hogyan haladnak apámék, főleg ebben a vészterhes időben, mert biztosra veszem, hogy meg fogják zavarni őket. El ne készüljön az a fegyver, amivel azt a nem normális ősistent el lehet intézni. Nincs most kedvem a világvégéhez, a békéhez inkább, de nem kívánság műsor ez. Nem messze jelenek meg az Etnától, össze is rezzenek a hatalmas üvöltésre. Remek, már csak az óriás hiányzott, viszont ami zavar, alig érzem a vén kovácsistent, tulajdonképpen egyiket se..csak nagyon halványan. Szemem sarkából meglátok egy hollót,a Fantom Királynő.
- Hm.. mi lenne, ha velem tartanál? Nem lenne belőled sült csirke. – fordulok felé, kivételesen barátságos mosollyal. – Mondjuk hasznosabb lennél emberi formában, valószínű elég nagy a baj.. – indulok meg a vulkán belsejébe, remélve, hogy követ, mert szerintem ő nem tűzálló, mint én, viszont rá is tudom vetíteni.
Összehúzott szemekkel pillantok körbe a műhelyben, végre meglátom a két kovácsot, az egyik az apám,a másik a kelta, de merre van az egyiptomi?
- Na nem, nincs idő itt haldokolni. Mimász hamarosan itt van, úgyhogy majd utána feldobhatjátok a talpatokat. Morrigan..esetleg tudnál rajtuk segíteni? – nézek kérdőn a szőke istennőre. Saját magam tudom regenerálni, bizonyos fokig még a kopasz morgós istent is, viszont az most nem elég.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar

kelta istenség

⌲ Foglalkozás :
Törvényszéki antropológus
⌲ Hozzászólások :
17
⌲ Csatlakoztam :
2018. Aug. 27.

TémanyitásTárgy: Re: I. Szín; Láva   Szer. Jan. 09 2019, 18:53


Halál. Bárhonnan megérzem, bárkiét, teljesen mindegy milyen istent imád. Elvégre én magam vagyok a Halál, senki sem bújhat el előlem. De ez a haldoklás, most sokkal élesebben hasít elmémbe, megugrom ültömben, Milah úgy pislog rám, mintha hirtelen nőtt volna még egy fejem. A kovács. Az az átkozott kovács, aki elment Olaszországba hősködni, ahelyett, hogy otthon maradt volna a lányommal. A lányommal, aki a gyermekét várja. Persze, neki hőst kell játszania, de egy dolog teljesen biztos. Ha rajtam múlik, akkor ezt túl fogja élni...hogy utána én ölhessem meg.
- Milah, maradj itt! -utasítom a bansheet kedvesen, de ellentmondást nemtűrően. Jobb, ha valaki van itt, ha velem esetleg történne valami, értesíthesse a gyermekeimet és a páromat.
Ezzel a végszóval pedig el is tűnök, és egy pillanat múlva már az Etna csúcsán találom magam, és nem vagyok egyedül. Egy sanda pillantást vetek a vörös nőre...görög...hát persze, mi más. Most mégsem lehetek válogatós, nem bírom ezt a szintű forróságot, így csak bólintok, jelezvén, hogy elfogadom a segítségét.
A kovácsműhelyben körbe nézek, a két isten ott haszontalankodik a földön, de nem látom a harmadikat. Zseniális, tehát van egy árulónk is, nagyszerű.
- Menni fog, de fedezned kell! -bólintok a vörös hajú nő felé, majd leguggolok a földön fekvő két férfi mellé. Szememet lehunyom, kezeimet pedig a szívük fölé helyezem, és alig hallhatóan kezdem mormolni a varázsigét. Két életerős férfiról van szó, ez előre láthatóan nem lesz könnyű feladat.  

POTUS
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar

görög istenség

⌲ Foglalkozás :
Informatikus
⌲ Hozzászólások :
21
⌲ Tartózkodási hely :
New York
⌲ Csatlakoztam :
2017. Mar. 14.

TémanyitásTárgy: Re: I. Szín; Láva   Szer. Jan. 09 2019, 21:56

Már az is hatalmas lépés volt tőlem, hogy elástam a csatabárdot, pedig megesküdtem, na jó nem a Sztüxre, de ki akarom nyírni egyszer a keltát. Vagyis, akartam, még én se ölnék meg egy friss kispapát, majd megteszi a gyerek, és az asszony. De még mindig jobban megbíztam benne, mint az egyiptomi istenben. Sose csíptem a fazont, volt benne valami fura megmagyarázhatatlan dolog. Talán majd most kiderül mi is az.
Az utolsó simításokat végezzük a fegyveren, amikor egyiptomi barátunk furán kezd viselkedni. Remek, tényleg az hiányzott még a mai napra, hogy ezt a szerencsétlen megszállja valami. jobban mondva valaki. Ennyire gyenge lenne? Vagy ennyire nem érdekli, hogy vége lehet a világnak, és ezt Káosz ki is használja.
Felvont szemöldökkel pillantok Ptah-ra. – Ó, hogy basznád meg. – nem volt elég gyors, meg egyébként is nem gondoltam volna, hogy kapok a mellkasomba egy kardot, ami utána el is tűnik. Aztán Ptah is.
- Remek.. – pislogok a műhely falára, lassan, de biztosan fogok elpatkolni. – Tudod téged még az asszony is kinyír, mert idő előtt meghalsz. Illendő lenne látnod a születendő lányod.– próbálok felülni, de nem megy. Mindkettőnkkel csúnyán elbánt.
Aztán ismerős aura, végül hang üti meg a fülemet. A lányom itt van.
- Majd én eldöntöm, hogy mikor haldoklom, amúgy is mit keresel itt Eiréné? Mimász? Kösz, inkább hagyjatok meghalni. - nyöszörgöm amúgy is vérszegényen. Miért van itt az ellenem létrehozott óriás, már nyugodtan se lehet haldokolni? Nem mintha a két nő hagyna minket.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar

kelta istenség

⌲ Foglalkozás :
Ékszerész
⌲ Hozzászólások :
10
⌲ Csatlakoztam :
2018. Jun. 19.

TémanyitásTárgy: Re: I. Szín; Láva   Szer. Jan. 09 2019, 22:22

Azért mert szépen, hangosan és artikuláltan kijelentettem és a hátam mögött keresztbe font ujjakkal esküt tettem, hogy nem nyírom ki Kojaket, attól még a szemmel verés nem tilos és űzöm is, mintha épp olimpiára készülnénk. Ez egyébként a kovácsmesterség olimpiája. Amíg itt ezek ketten elszöszölgettek ékszerekkel, meg mit tudom én mivel, addig én maradtam fegyverkovács. A hajhiányos állapot még érti a dolgát, de Ptah... Sosem volt a szívem csücske, olyan rezignált ezzel az egésszel kapcsolatban. Tudom, hogy ott ékeskedik a picsájában Thot egyik makkos cipője és azért van itt, de itt most a világ végéről van szó. Ha egy kis munkamorált nem keres magának, egy jóképű kalapáccsal verem belé.
Már látjuk a fényt az alagút végén, már majdnem itt a finish, hogy egy 28 éves kezébe biggyeszthessük a valaha volt legerősebb isteni fegyvert, hogy "ni, öld meg öregapád, légy oly nedves", de neeeem. Ennek a szarházinak gerinc sem jutott, úgy kapok én is kardot a mellkasomba.
- Én úgy pofán baszlak, hogy ráharapsz a saját szívedre. - köpök vért a mocsok egyiptomira, majd élvezhetem a műhely mocskos forró padlózatát, ahogy rárogyok. De egyébként a mondat mindkettejüknek szólt. - Remélem te is tudod, hogy téged meg a magadé. Én kiegyezek azzal is, hogy legyen olyan világ, amibe beleszülethet. Hallod, ez a geci elvágta a bolygóidegem is. - de belém fagy a káromkodás is, ahogy megérzem Morrigant a közelben. Minden férfi rémálma: az anyós környékén szarul lenni. Kúrja meg magát Héphaisztosz, amiért az övé illegalitásban van.
- Amit az elvtárs mondott. Kézcsók, őhalálossága, mi újság? Férj, gyerekek, mindenki jól van? - nem ez lesz a napja, hogy én két kézzel találom meg az ép eszem, felköhögve egy szűk liter vért. Aortára vadászott Ptah, szívből jövő ajándék. Ha lenne erőm, röhögnék Mimász hallatán. - Megtaláltuk a kékeres méteres rosszabbik oldalát egy nap alatt kétszer. Te dögölj csak ott amennyit akarsz, nekem haza kell mennem, vár az asszony és ki kéne nyírni azt az izét is. Egyébként Culann. - biccentenék Eirénének, nem ismerem ki, de ahogy látom, Héphaisztosz most vagy liliomtipró volt Themisszel vagy Themisz tiport liliomot, én ezt nem tudom összerakni, ahhoz elég félhulla vagyok.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar

kalandmester

⌲ Foglalkozás :
Telling tales of you all
⌲ Hozzászólások :
27
⌲ Tartózkodási hely :
Between the pages
⌲ Csatlakoztam :
2017. Jun. 16.

TémanyitásTárgy: Re: I. Szín; Láva   Vas. Jan. 13 2019, 17:01

Láva

A fegyvert ugyan elkészítették a kovácsok, ám Ptah árulása nem csak a kovácsoknak okozott sérüléseket. Az Etna fortyogni kezd. Ez természetesen Mimász közelségének is betudható, hiszen sokat ront Héphaisztosz elmeállapotán, még halál közelben is. Morrigan varázsigéje működik, elvégre mindkét sérült élni akar. Viszont amivel nem számoltak, hogy Culannban van egy eredendő hiba, amit a varázslat a felszínre hoz. Amint ismét megszólal, felszínre tör a Tourette-szindróma benne, amiről ő sem tudott.
De nincs sok idejük, Mimász megszerezte a fegyverét, amit az Etna csúcsán őriztek addig. Egy morajló puffanással ér földet Eiréné közelében és vakon indul meg, hogy végezzen mindannyiukkal.

Résztvevők; Eiréné, Morrigan, Héphaisztosz, Culann
Következő mesélés; január 22.


POTUS
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: I. Szín; Láva   

Vissza az elejére Go down
 
I. Szín; Láva
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ancients' Haven :: Kalandjátékok-
Ugrás: