Claw our way up their system
Repeating simple phrases, someone holy insisted, I want the markings made on my skin to mean something to me again

HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
welcome
we are ancients' haven

Az istenek évszázadok óta békében élnek egymással. Nem volt ez mindig így, mielőtt 1220-ban az Istenek Tanácsa létrejött volna, a görög istenek gyakran piszkálták, csatáztak a skandináv istenekkel, az egyiptomiak próbáltak ebből kimaradni, ám Széth úgy gondolta, hogy remek alkalom átvenni a hatalmat, az összes isten felett. Ebben volt társa is, a csalás istene Loki, valamint Árész, mert az utóbbi kedvelte a vérengzést, az pedig hatalmas pusztítással járt volna, ha a három hatalom egymásnak feszül. Ám az egyiptomi isten türelmetlensége miatt hamarabb mért csapást a tanácskozókra, mint az eltervezett időpont. El is bukott a kísérlete, hogy megöli a Tanács fejeit. Persze, a cinkostársait is bemártotta, Árész büntetése hasonló lett, mint Prométheuszé, csak a háborúmániást a világ leghidegebb pontjához láncolták, Héphaisztosz nagyon élvezte a dolgot. Széthet megfosztották a hatalmától, csupán a halhatatlansága maradt meg, egészen addig, amíg be nem bizonyítja, hogy méltó a visszakapására. A triumvirátusból a legjobban Loki járt, vele nem tettek semmit, egyszerűen nem tudták rábizonyítani, hogy valóban benne lett volna a keze az összeesküvésben. Persze, ez nem azt jelenti, hogy megúszta, lehetséges, a két másik isten bosszút forral ellene. Szerencsére a főistenek megegyeztek abban, hogy hol telepednek le. Szétosztották maguk között a világot, sőt az Alvilágban is sikerült megegyezésre jutni. Azóta a béke tartós, vannak rebellisek, akik próbálják a szárnyukat bontogatni, rendszerint le is törik nekik.
log in
welcome back darling

Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
multikapu
Lépj át egy más énedhez!

Név:

Jelszó:chatbox
at last... drama!

they're here
they are our babies

Jelenleg 4 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég

Reina Moore

A legtöbb felhasználó (44 fő) Pént. Márc. 03 2017, 20:52-kor volt itt.
last posts
did you get one?

Szomb. Feb. 17 2018, 21:15

Pént. Feb. 16 2018, 23:37

Szer. Feb. 14 2018, 22:22

Vendég
Szomb. Feb. 03 2018, 19:47

Kedd Jan. 30 2018, 21:50

Kedd Jan. 30 2018, 20:47

Kedd Jan. 30 2018, 20:37

Kedd Jan. 30 2018, 18:49

Hétf. Jan. 29 2018, 16:24


Share | 
 

 Iorweth Jameson

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar

skandináv istenség

⌲ Foglalkozás :
Halász
⌲ Hozzászólások :
1
⌲ Tartózkodási hely :
Beaumaris
⌲ Csatlakoztam :
2017. Mar. 08.

TémanyitásTárgy: Iorweth Jameson   Szer. Márc. 08 2017, 11:52

Dr. Iorweth Taron Jameson D.Sc.
Adfyd a ddwg wybodaeth, a gwybodaeth ddoethineb.
Njörd
kortalan
istenek (skandináv)
Jason Statham
elvált
heteroszexuális
canon
Njörd, (Njord, Njörðr, jelentése "erő") a Vánok egyike, a tenger, az időjárás, a kereskedelem, a gazdagság, a hajózás és a halászat istene a skandináv mitológiában. Tizenegy gyereke van, közülük Frey és Freyja az első  feleségével, aki a testvére is volt. Njörd Vanheimben született és nevelkedett. Njörd második felesége, az óriásnő, Szkádi, aki a hegyekben nőtt fel, gyűlöli a tengert és a sirályok vijjogását. Njörd ezzel szemben a farkasok üvöltését tartja borzalmasnak, s ezért nem szereti a hegyeket. Így el is vált tőle és most Beaumarisban, Walesben él.

Wind Waker
Ódin szólott:

Mondd meg, tizedikül,
hiszen az istenek végzetét,
Vaftrúdnir, híven ismered:
Njörd hogyan került
az ázok közé;
oltára és szentélye
honnét ily nagy számban,
ha nem is nevelkedett ázként?

Vaftrúdnir szólott:

Vánok világában
nevelték nemes erők,
elküldték túsznak az ázokhoz;
tudjuk, visszajön
világok végén,
megtér vánokhoz megint.


Ez a vén kóbor tengerész most is reggel négykor indul el a kétezer lelket számláló Beaumaris utcáin. Egy ideje itt élek már, úgy 15 éve talán. Előtte Caernarfonban laktam, de amióta elhagytam ismét az otthonom szinte csak Walesben éltem. A kezeim összedörzsölve a reggeli hideg, sós szélben mormolok az orrom alatt a régi nyelven. Megkérem a Menai-szoros sjövættirét, hogy vigyázzon rám ma is, de legfőképpen a vízre, amit örökölt. Sosem avatkozom bele a vættirek ügyeibe, nem akarom őket a jelenlétemmel sem zavarni. Egyetlen oka van, hogy tudom Nimue nevét: megmentett.
Lassan 22 éve, hogy kimerültem majdnem teljesen és elveszítettem az eszméletem a halászhajómon egy tomboló vihar kellős közepén. Megmentette az életem, de nem zárult következmények nélkül a dolog. Azóta minden áldott reggel az ékszerészet előtt megyek a kikötőbe. Még több minden köt Beaumarishoz.
A városka eredetileg Porth y Wygyr, a Vikingek kikötője. A franciák adták neki a mostani nevét miután felépítették ide a várat. Beaux marais... gyönyörű mocsarak. Hogy merészelték.
Ahogy szokásom, most is hajóra szállok és elmegyek halászni. Nincs más csak én, a felhők között átszűrődő fény, a szél és a tenger. A legkisebb gyermekem anyja vigyázza a vizet. Mit kérhetnék még?

Még az apály előtt fordulok vissza a kikötőbe, amikor a hátamra árnyékot vet egy hatalmas viharfelhő. Lassan fordítom a fejem hátra, hogy szemügyre vehessem az illetlenkedő cumulonimbus-t magamnak. A távolban megpillantok egy hatalmas hullámot.
- ORKÁN! - ordít az egyik halász messziről, a hangját torzítja a szél. Bajban vagyunk... Az RNLI mentőhajója is készülődik. Nekem pedig, mintha szöget ékelnének a koponyámba, úgy érzem meg a baj forrását. Villámgyorsan lebukok a fedélzetre, hogy biztonságban el tudjak teleportálni a kikötő állandóan kihalt kis szegletébe.
Sebesen rohanok a part felé, ahol a vízben derékig áll egy hosszú, vörös hajú leány, a karjai kitárva. Ő gerjeszti a vihart, az én vérem pedig nem feltétlenül ajándék... Az ösztön viszi a lábaim a széllel szemben és a környezetem kizárva magam körül loholok be a szoros vizébe a lányért. A pillanat, amikor a hátam a kezéhez ér, akkor zökken ki abból, amit művelt, én pedig felkapom őt.
- Szerencséd, hogy a tengeren voltam... - sóhajtom, ahogy kiviszem őt a partra. Hogy felpillantva találkozzak életemben először rendesen Nimue pillantásával.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
avatar

Vendég


TémanyitásTárgy: Re: Iorweth Jameson   Szer. Márc. 08 2017, 14:28

elfogadva
welcome to our family
Mindig is mondtam, hogy vörös nőszemélyek nagyon veszélyesek. Amúgy meg nem tudom mire vártál, de örülök, hogy a legkisebb gyerekednek is felébredt az ereje, legalább normálisan is találkozol az anyjával. Azt meg már mondnom se kellene, de mondom, figyelek.
Vissza az elejére Go down
 
Iorweth Jameson
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ancients' Haven :: Karakter részleg :: Tagjaink :: Istenek :: skandináv istenek-
Ugrás: